Drugo izdanje „Festivala šuma i šumskih plodova”

Inovativni “Festival šuma i šumskih plodova” doživjet će u nedjelju 5. studenog svoje drugo izdanje na šumovitim proplancima sjevera Istre. Prvi „Festival šuma i šumskih plodova” bio je hit za stanovništvo Istre i Rijeke okupivši mnogobrojne posjetitelje svih dobnih skupina i interesa. Organizatori Modelna šuma Istra, Općina Lanišće i partneri ovogodišnje izdanje festivala sele u Brest – planinsko šumsko područje pod vrhom Žbevnice kako bi oživjeli šire područje Ćićarije.

Program festivala nudi raznolike „šumske“ sadržaje za sve generacije, za planinare i rekreativce, za obitelji s djecom, zaljubljenike u prirodu i avanturiste koji su u potrazi za „drugačijim“ festivalom. Ovim događanjem promoviraju se dobrobiti koje šume pružaju; ekološke, rekreativne, zdravstvene, a koje posjetitelji mogu doživjeti kroz vođene šetnje, predavanja, šumsku kupku, ali i edukativne i kreativne radionice.

Predavači i voditelji radionica na festivalu su interpretatori prirodne baštine, ekolozi, permakulturni dizajneri, determinatori gljiva, iskusni planinari i edukatori. Na Šumskom sajmu predstavit će se obrtnici, udruge i umjetnici čiji su proizvodi inspirirani šumom ili su nastali iz šume pa kroz festivalski program povezuju prirodu, ruralno nasljeđe, gastronomiju i umjetnost.

Svoju usmjerenost ka zaštiti okoliša i prirode ove godine festival potvrđuje kreiranjem personalizirane „festivalske čaše“ kojom se, prilikom konzumacije pića, nastoji smanjiti otpad za više od 90 %.

Ćićarija je u posljednjih 50 godina izgubila većinu svog stanovništva, a kako bi preokrenuli taj negativni trend, festival donosi inovativne sadržaje kojima će oživjeti ovaj kraj. Zato Festival šuma nastaje u sinergiji s lokalnom zajednicom i žiteljima Ćićarije koji su uključeni u pripremu festivala.

Naslovna fotografija: s prošlogodišnjeg izdanja „Festivala šuma i šumskih plodova”

Autor: „Festival šuma i šumskih plodova”

#Brest #Ćićarija #Festival šuma i šumskih plodova #Istra #šuma

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh