„Ekologija kroz medije stakla i slikarstva” u Galeriji Juraj Klović

U sklopu ciklusa Dijalog na kvadrat svoje radove izlažu Kristina Čehulić, Tereza Vukić, Nora Xharrahi i Matea Zeman

U utorak, 10. listopada, u 20 sati u Galeriji Juraj Klović otvorit će se izložba pod nazivom „Ekologija kroz medije stakla i slikarstva”. Svoje radove na izložbi će predstaviti četiri autorice: Kristina Čehulić, Tereza Vukić, Nora Xharrahi i Matea Zeman.

„Osim što stvaraju u istom mediju, staklu, Čehulić i Zeman povezuje i ekološka dimenzija stvaranja umjetnosti. Njihovi radovi suptilno potiču ljude na razmišljanje o fragilnosti prirode, te neizbježnoj ovisnosti o njoj. Podsjećaju na ljudsku nemogućnost za opstanak bez nje, te svojim stvaranjem ove umjetnice pokušavaju vratiti balans odavno izgubljen kod suvremenog čovjeka„ stoji u katalogu izložbe.

Vukić i Xharrahi pak „u ovom likovnom dijalogu dopuštaju da njihova autonomija i instinkt prevladavaju, međusobno nadopunjujući ideje o važnosti razumijevanja unutarnjih procesa i ekspresije emocija kod ljudi i životinja. Društvena raznolikost u pogledu na vuka i bizona, osnažuje koncepte autorica i potiče raspravu o onom istinskom i unutarnjem svih živih bića. Cilj likovnog dijaloga dvije autorica je ponuditi nove načine prikazivanja motiva životinja, koje u suvremenom slikarstvu služe kao nositelji novih i društveno osvješćujućih simbolika, nasuprot zastarjelog prikaza vuka i bizona”.

Izložba je otvorena do 24. listopada.

#Dijalog na kvadrat #ekologija #Galerija Juraj Klović #slikarstvo #staklo

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh