Brdo kulture: VR predstava i interaktivna plesna radionica za djecu

Francis Footwork CoisCéim Dance Theatrea iz Irske i Kreativne plesne priče Mile Čuljak

Krenulo je 3. izdanje manifestacije Brdo kulture koja okuplja cijeli niz kulturnih ustanova i njihove programe koje za ovu priliku dovode na brdo na kojem stoji Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka. HKD na Sušaku sudjeluje s programom za djecu koji se sastoji od gledanja predstave Francis Footwork CoisCéim Dance Theatrea iz Irske, snimljenoj u tehnici virtualne stvarnosti, nakon koje slijedi interaktivna plesna radionica Kreativne plesne priče Mile Čuljak vezana uz radnju predstave.

VR predstava i radionica održavaju se u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja u subotu 14.10 od 10 do 12 sati. Program je namijenjen djeci od 8+ godina, bez potrebnog plesnog predznanja, predstava je na engleskom, a radionica na hrvatskom jeziku. Trajanje programa je 40 minuta VR predstava i  60 minuta radionica.

Predstava Francis Footwork posvećena je ljubavi prema pokretu, slobodi i njegovanju vlastite kreativnosti – Dancing is like dreaming with your feet. Od svoje premijere 2019. godine doživjela je brojne izvedbe praćene oduševljenim kritikama medija, a u proljeće 2022. godine predstava je u suradnji s plesnom mrežom Aerowaves, čiji je član i HKD na Sušaku, snimljena u tehnici virtualne stvarnosti (VR) i od tada je na turneji po irskim školama. Francis Footwork prva je plesna predstava za djecu snimljena u sklopu VR projekta ove plesne mreže, a snimatelj je bio Igor Crnković iz riječke Pilot Medie, dugogodišnji partner HKD-a i Aerowavesa za VR.

Nakon gledanja predstave, radionica Kreativne plesne priče nudi aktivno sudjelovanje, istraživanje i kreativno stvaranje plesne umjetnosti kroz kinestetičko učenje u zajednici. Crpeći inspiraciju iz predstave Francis Footwork, radionice su osmišljene kako bi djeci približile priču i glavne likove, te im izgradile svijest o plesnoj izvedbi. Pod vodstvom poznate riječke plesne pedagoginje Mile Čuljak, djeca su vođena kroz niz fizički dinamičnih vježbi i inventivnih zadataka te su pozvana da kreiraju, uvježbavaju i izvode vlastitu jedinstvenu priču.

Ulaz je slobodan, uz obaveznu najavu na press@hkd-rijeka.hr.

#Brdo kulture #Francis Footwork #Mila Čuljak #radionica za djecu #VR predstava

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh