HISTORY FILM FESTIVAL U MATULJIMA

U subotu, 22. srpnja HISTORY FILM FESTIVAL započinje dvodnevno gostovanje u kinu pod zvijezdama, na krovu Školske sportske dvorane u Matuljima.


Retrospektivni program HFF-a u Matuljima najavljuje nadolazeće, sedmo izdanje History Film Festivala koje će se održati od 12. do 16. rujna ove godine. Publika će u dvije večeri imati priliku pogledati sjajne dokumentarce koji otkrivaju nepoznate detalje iz života svjetski poznatih ličnosti, vode nas u neka druga vremena i na zanimljiv način razotkrivaju pozadinu povijesnih događanja.


U subotu, 22. srpnja u 21 sat program započinje projekcijom dokumentarnog filma Charlie Chaplin: genijalac slobode. Ovo je prvi dokumentarac u potpunosti sačinjen od arhiva posvećen Charlie Chaplinu, obogaćen antologijskim scenama iz njegovih najpopularnijih remek-djela. Film pruža užitak otkrića i ponovnog susreta s omiljenom zvijezdom nijemog filma nam predstavlja legendarnog komičara kakvog dosad još nismo upoznali.


Projekcije se nastavljaju u nedjelju, 23. srpnja s početkom u 21 sat prikazivanjem filma Tomos: Made in Yugoslavia. Film istražuje kulturni i sociološki fenomen Tomosa koji u svojim zlatnim godinama predstavlja puno više od tvornice motornih vozila.


U 22 sata slijedi projekcija filma Trump, pokrovitelj Manhattana. Film portretira 45. predsjednika SAD-a, kontroverznog milijardera Donalda Trumpa i pokušava otkriti čovjeka iza medijske fasade. Populistički milijarder, individualist zaštićen pratnjom sastavljenom uglavnom od njegove obitelji, kompulzivni muškarac kada je u pitanju njegova vlastita sudbina. Donald Trump voli da ga mrze njegovi protivnici: politički establišment, američka ljevica i intelektualci. No, osim što ga mediji takvim portretiraju, tko je zapravo Donald Trump? Istražujući njegovu osobnu povijest, nedostatke i slabosti koje skriva, ali i njegove kvalitete, ovaj dokumentarac pruža jedinstven portret čovjeka kako bi otkrio razloge njegova uspjeha. Redatelj filma je Frederic Mitterand, nećak bivšeg francuskog predsjednika Francoisa Mitteranda.


Ulaz na projekcije je slobodan. Realizaciju programa koji je dio ovogodišnjih Matuljskih ljetnih večeri omogućila je Općina Matulji u suradnji s Istra filmom i History Film Festivalom.

#Charlie Chaplin #Donald Trump #History Film Festival #Matulji #Tomos #Yugoslavia

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh