Ivo Matošić: POP u Galeriji Laurus

U petak, 25. kolovoza s početkom u 20 sati, u Galeriji Laurus u Lovranu otvara se izložba ‘POP’ autora Ive Matošića.

„POP ‘Svaki dan barem jedan film!’ Ivov je moto. Iz zvučnika u autu i u njegovom ateljeu trešti pop-glazba zlatne ere MTV-a kao što su Depeche Mode, Madonna, Daft Punk… Filmovi, pjesme, citati i stihovi koji ostave poseban dojam pretaču se u ideju za sliku.
Prepoznatljivi portreti glumaca i glazbenika naslikani su oštro definiranim rubovima i tehnikom kolaža kombinirani su s elementima iz svakodnevnog života kao što su barkodovi, naljepnice ili ambalaže sredstava za čišćenje. Poznati stihovi iz popularnih pjesama ili citati iz filmova na temelju kojih nastaju radovi napisani su rukom ili popularnim fontom. No glavni i ujedinjujući element ovih slika je BOJA, ekspresivno nanesena kistom između portreta, koja naglasak s nepersonalnih svjetovnih prikaza premješta na osobne osjećaje i osobni simbolizam.
Ivo svoje divljenje pop-art pokretu remiksira u osobni, prepoznatljivi šareni stil, dajući gledaocu bijeg od sive svakodnevice na barem nekoliko minuta. Ivo odgovorno potpisuje svaku sliku s tri slova svoga imena. Ime, koje se uvijek skriva u drugom kutku, njegov je zaštitni znak. Satovi su neizostavan dio njegovog likovnog opusa. Svakodnevni predmet koji neumoljivo odbrojava naše vrijeme Ivo čini zanimljivim svojom igrom oblika, slova i brojeva”, o izložbi je napisao Saša Furlan.

Ivo Matošić, slikar i dizajner, rođen je u Rijeci 1979. godine. Završio je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Rijeci, smjer scenografskog dizajna. Profesionalno se bavi slikarstvom od 2003. godine. Likovni je suradnik Poglavarstva Grada Rijeke, Gradske knjižnice Rijeka te voditelj likovnih radionica za djecu i mlade. Od 2004. godine izlagao je na ukupno dvanaest samostalnih, i nekoliko skupnih izložbi te je višestruki dobitnik nagrada na polju slikarstva i dizajna.

Kontakt: 091/557-8855 gdjejeivo@gmail.com

#Galerija Laurus #Ivo Matošić #Saša Furlan

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh