Izložba „Dual” autora Želimira Hladnika i Andreja Kurtina u Galeriji Kortil

U utorak 19. prosinca u 19:00 sati u riječkoj Galeriji Kortil otvara se izložba autora Želimira Hladnika i Andreja Kurtina, dobitnika Nagrade galerije Kortil na protekloj godišnjoj izložbi članova HDLU Rijeka.

Izložba „Dual” predstavlja dva autora, dvije individue, različitih generacija, umjetničkih osobnosti i senzibiliteta, čiji se rad manifestira u različitim umjetničkim medijima.

Želimir Hladnik predstavlja se s ciklusom radova „Vrijeme može čekati“ čije monolitne forme u drvu i gipsu tvore cjelinu koja je započeta prije petnaestak godina te odaju autorov osjećaj za materijal i ravnotežu skulpturne mase. Naziv ciklusa otkriva drugu dimenziju vremena koje odmiče, luta, teče nekim drugim tempom uslijed zanesenost umjetničkim procesom.

Andrej Kurtin u novom ciklusu „Dvojina: svjetlost i tama” simbolički prezentira svjetlost i tamu koji se manifestiraju u parovima motiva, izdvojeni kao znakoviti trenuci postojanja prirodnog svijeta. Pritom radi odmak od dosadašnjih mitoloških i književnih predložaka te narativnih prikaza i ekstrahira motive iz svijeta prirode poput žabe, štakora, stabla, brda ili stijene. Motivi su nam predstavljeni u paru, dvojini, u svjetlosti i tami, kao da u intimnom umjetničkom procesu uspostavljaju ravnotežu između dviju krajnosti svakog bića.

Izložba će ostati otvorena do 15. siječnja.

Istaknuta slika: dio plakata za izložbu „Dual”

#„Dual” #Andrej Kurtin #Galerija Kortil #Izložba #Želimir Hladnik

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh