Otvorenje Zimske priče iz Benčića #3

Danas,15. prosinca, u 18.30 sati, u dvorištu riječkog Art kvarta Benčić, paljenjem blagdanske rasvjete, showom vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i nastupom Limene glazbe Trsat, bit će otvorena treća po redu Zimska priča iz Benčića.

Nakon samog otvorenja Zimske priče, u Dječjoj kući, u 19.00 sati održat će se program Plešemo! u sklopu kojeg nastupaju dječje plesne skupine – Plesne radionice M, Flash Dance Unita i Plesne grupe Flame te projekcija filma Wonka.

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, također u 19.00 sati, bit će otvorena izložba Vidljive koja predstavlja više od pedeset autorica, a rezultat je istraživanja zastupljenosti radova umjetnica u muzejskim zbirkama.

U Muzeju grada Rijeke započinje Muzejska božićna tombola koja traje do 22. prosinca, a u kojoj, kupnjom ulaznica, sudjeluju svi posjetitelji Muzeja.

Zimska priča u Art kvartu Benčić traje do 22. prosinca, a u sklopu osmodnevnog programa održavat će se brojne kreativne radionice, filmske projekcije, buvljak, društvene igre i igre rješavanja zagonetki, pričaonice, stručna vodstva i šetnje muzejima art kvarta te prave kvartovske zabave uz svakodnevni večernji nastup DJ Mirilo.

U četvrtak 21. prosinca u sklopu Zimske priče nastupit će Pachamamma Street Connection, održat će se i show s vatrom Tko je ukrao Božić, a u petak, 22. prosinca, posjetitelje će uz pop i rock evergreene zabavljati Akustični duo Blu: Kanu.

Organizatori programa Zimske priče iz Benčića su gradske ustanove u kulturi: Art kino Croatia, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej Grada Rijeke, sve u suradnji s gradskim Odsjekom za kulturu.

Istaknuta slika: dio plakata za otvorenje Zimske priče iz Benčića #3

#Art kvart Benčić #Dječja kuća #Javna vatrogasna postrojba #otvorenje #Zimska priča iz Benčića #3

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh