Izložba fotografija Rebeke Legović u Galeriji Kortil

U srijedu 12. srpnja u 20 sati Galerija Kortil otvara vrata izložbe fotografija Rebeke Legović Prioritetna otkrića.

Fotografski radovi Rebeke Legović izbor su nesvakidašnjih i nadrealističnih pogleda i scenarija, u kojima geometrija urbanog prostora poprima novi i izmijenjeni identitet. Arhitekturu sjedinjuje s ljudskim likom u minimalističke kompozicije koje u interakciji s bojom
i svjetlošću poništavaju granice između konceptualne, modne i arhitektonske fotografije.

Iza Rebeke Legović stoji zavidna profesionalna biografija. Svoju fotografsku karijeru započinje 2010. godine, a njezin osebujan autorski rad ubrzo je prepoznat na međunarodnoj razini i nagrađen na najutjecajnijim fotografskim natjecanjima u Parizu, Moskvi, Londonu, Barceloni, Tokiju, New Yorku, Beču, Milanu.

Dvije godine za redom, 2019. i 2020., u New Yorku je osvojila titulu Advertising Photographer of the Year na prestižnim International Photography Awards natjecanjima, a 2022. je bila dobitnica Prve nagrade u kategoriji Moda na Rovinj Photo Daysima. Iste je godine u Londonu izdana prva autoričina knjiga fotografija.

Izložba se u galeriji Kortil može pogledati do 29. srpnja, radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

#Galerija Kortil #Rebeka Legović

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh