Izložba „Iracionalist” najavljuje treću Kvarnersku koloniju autorskog stripa i ilustracije

Izložba „Iracionalist” jest izložba radova nastalih na prvoj i drugoj Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije, a otvorenje će imati na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, u četvrtak 9.studenog s početkom u 12:00 sati.

Otvaranje prati niz aktivnosti koje su nastale kao kulturni proizvodi ili suradnjom umjetnika okupljenih oko i na „Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije vol.3.”. Ovo okupljanje uživo će se održati od 16. do 19. studenog u Rijeci, u DIP-u (Društvo za istraživanje i potporu).

Na Koloniji će ove godine sudjelovati renomirani autori i autorice iz raznih dijelova Hrvatske i naše županije. Kolonija spaja umjetnike raznih generacija, stilova i smjerova, a zajednička motivacija za dolazak je prilika za stvaranje novog autorskog stripa, bez nametnutih ‘gabarita’ i cenzure, sa slobodno odabranim tehnikama, kako bi razmijenili iskustva, naraciju i likovnost, a povezali se radi prilike da stvaraju zajedno i radi zajedničkog cilja – valorizacije autorskog stripa i ilustracije u RH.

Zajedničkom radu autora i autorica na Koloniji, prethodi niz aktivnosti kojima se promoviraju radovi nastali na prethodnim Kolonijama kao i autorski strip i ilustracija. Kulturni proizvod, nastao zahvaljujući prvoj i drugoj Koloniji, strip alamanah Iracionalist“, tiskan sredstvima Primorsko-goranske županije, do sada je promoviran u cijeloj Hrvatskoj.

Koloniju već 4. godinu sufinancira Primorsko-goranska županija, u Programu javnih potreba u kulturi, Grad Opatija iz sponzorstva Gradskog vijeća te DIP i ostali donatori.

Plakat za izložbu „Iracionalist”

Istaknuta slika: dio plakata za izložbu „Iracionalist”

#APURI #IracionaList #Izložba #Kolonija #Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije Vol.3

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh