Izložba portreta Drage Vejnovića u Galeriji Principij

Otvorenje izložbe portreta Drage Vejnovića, redovnog profesora fotografija na Umjetničkoj akademiji u Banja Luci, održat će se  3. lipnja u 19 sati u Galeriji Principij

Prema recenziji dr. Siniše Vidakovića, serijom portreta glumaca, slikara, muzičara, filmadžija, intelektualaca i teoretičara iz raznih oblasti artističkog kruga, Vejnović začinje komunikativnu avanturu u kojoj otkriva skrivene vrijednosti duha, obuzdane strasti, ideje i osjećanja koja su sintetizirana u svakom modelu. Hvatajući fragmente ličnih facijalnih mikroznakova, Vejnović u opću atmosferu uvodi i dimenziju „bezvremenog i nepovratnog trenutka.

portret „Marija“, Drago Vejnović

Prije otvorenje umjetnik Drago Vejnović održat će radionicu snimanja portreta s popularnom afganistankom, drvenom kamerom s početkom u 17 sati. Za sudjelovanje u radionici nema kotizacije i ne zahtjeva prijavu.

Drago Vejnović rođen je 1964. godine u Bosanskom Novom. Diplomirao je kameru na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci. Kao fotoreporter radio je za mnoge časopise i institucije, a od 1993. do 2006. radio je za EPA-u (European Press Photo Agency). Objavljivao je fotografije u vodećim svjetskim novinama i časopisima. Autor je fotografija na preko 200 kazališnih predstava kao i brojnih publikacija. Izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi. Pored suvremene fotografije radi i stare analogne fotografske tehnike. Trenutno predaje Fotografiju na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci i u zvanju je redovnog profesora.

Izložba ostaje otvorenom do 14. lipnja i može se pogledati radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, a nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena.

Istaknuta fotografija: Autoportret, Drago Vejnović

#Drago Vejnović #Galerija Principij #kamera #portret #radionica

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh