Izožba „Vidljive” u MMSU

Nakon premijernog prikazivanja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, izložba Vidljive otvara se u 15. prosinca u 19:00 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i ostaje otvorena do 6. veljače.

Projekt međumuzejske suradnje Vidljive donosi pregled recentnog stvaralaštva umjetnica kako bi se osvijestila nužnost za ravnopravnom vidljivošću i zastupljenošću autorica u muzejskim kolekcijama i programima. Izložba okuplja produkciju autorica koja obuhvaća širok raspon tema i senzibiliteta te nedvojbeno zaslužuje veću vidljivost i pozornost stručne i šire javnosti.

Kroz sedam izložbenih cjelina, Od mita do stvarnosti, Intimni abecedarij, Memorijski tragovi, Medijski dijalog, Poetike (samo) reprezentacije, Iskustvo prostora, Racionalizacija pogleda, putujuća sažeta verzija izložbe u Rijeci okuplja pedesetak umjetnica različitih generacija i poetika, koje svojim radovima nastalim u različitim medijima od slikarstva, fotografije, videa, instalacije ili crteža, daju odgovore na navedene tematske okvire.

Projekt realiziraju MMSU Rijeka, MSU Zagreb, Galerija umjetnina Split, Umjetnička galerija Dubrovnik i Muzej likovnih umjetnosti Osijek.

Projekt je ostvaren uz podršku Grada Rijeke, Ministarstva kuture i medija RH, Grada Zagreba, u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Istaknuta slika: Vidljive; vizual

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh