Objavljene nominacije za ovogodišnji Ri Rock Kipić

45. Ri Rock održat će se u klubu Palach tijekom dvije večeri, 15. i 16. prosinca. Kao headlineri festivala u petak će nastupiti Mašinko i Po’ Metra Crijeva, koji će podržati bendove Altered Taste, Meantime, Sick Sheets, Johnny Quid i Krletka. U subotu su na rasporedu Kiler, Kateriana, Mokri Filteri, Bolidi i Raspad Sistema uz headlinere Alergija i Ministranti, a Ri Rock veteran, glazbeni selektor Grga će obje večeri na Izgubljenom flooru u Palachu puštati samo najbolje note riječke scene.

Udruga Ri Rock će po šesti put održati dodjelu nagrade Ri Rock Kipić. Cilj nagrade je podržati i istaknuti rad glazbenika alternativnog izričaja koji su 2023. godine izbacili singlove, albume, spotove i na razne načine obogatili glazbenu scenu. Nagrade će također biti dodijeljene umjetnicima koji su doprinijeli svojim dizajnima albuma, majica i spotova.

Ove godine Udruga Ri Rock dodjeljuje i posebnu nagradu „Legenda Ri Rock scene”povodom malog jubileja festivala.

Sponzori festivala i Udruga Ri Rock dodijelit će bogate nagrade ukupnog fonda u iznosu od 7000 eura, kao što su poklon bonovi za kupnju opreme, intervjui u medijima, izrada web stranice, 30h snimanja i miksanja, recenzije albuma, snimanja EPa, promo start paket, snimanje u 360 video boothu, snimanje emisije, uključujući simbolični Ri Rock kipić kao znak zahvale za doprinos riječkoj sceni.

Ovogodišnju svečanu dodjelu nagrade Ri Rock kipić vodit će TV i radio voditeljica Sara Ivelja.

Stručni žiri, sastavljen od aktera Ri Rock scene odabrat će pobjednike u sedam kategorija: Izvođač godine, Album godine, Nove nade 2023., Single godine “Ivica Vrkić”, Spot godine, Album art cover i T-shirt art.

Članovi ovogodišnjeg žirija su: Andrej Vučinić Škot (organizator Empeduja Punk Festa), Sara Ivelja (voditeljica i novinarka Radija Korzo i Kanala Ri), Ivana Kocijan (novinarka i urednica Novog Lista), Velid Đekić (povjesničar riječke rock scene), Branimir Herceg (Radio Rijeka), Miran Milić (Studio Palach), Jasen Kekanović (gitarist Po’ Metra Crijeva i prošlogodišnji dobitnik nagrade), Vlado Simcich Vava (riječki gitarist, autor i producent), Marina Pavlić (event promotor, grafički dizajner i dugogodišnji suradnik Udruge Ri Rock) te Ivan Montan (tattoo artist i ilustrator) i članovi Udruge Ri Rock.

Nominacije Ri Rock Kipić 2023: su sljedeće. Za Izvođača 2023. nominirani su Lei, Chasing Nord, Fanaa, Zenoth i Ochi. U kategoriji Album 2023. nominirani su: Pomelo Chess Society – En Passant, Po’ Metra Crijeva – Boškarin IV, Zenoth – Shores of Destiny, Chasing Nord – The Last Rain on Earth i Ochi – Priče iz djetinjstva. Za Nove nade 2023. nominirani su: Gacki galeb, Those Herds, Pomelo Chess Society, Cosmic Jenny i Morska bolest. U kategoriji Single 2023. Ivica Vrkić nominirani su Krešo i Kisele Kiše – Kme Kme, Po’ Metra Crijeva – Prokjeti pust,, The Black Room – Future Memories, Pomelo Chess Society – Diego i Zenoth – Labyrinth. Za Spot 2023. nominirani su Kristina Barišić – The Black Room – Future Memories, Gržinčić Creative Visuals – Chasing Nord – Last rain on Earth, David Lušičić – Krešo i Kisele Kiše – Kme Kme, Gržinčić Creative Visuals – Po’ Metra Crijeva – Prokjeti pust i Hana Barić i Mateo Rožić – Zenoth – Labyrinth. U kategoriji Album Art Cover 2023. nominirani su Pomelo Chess Society za Pomelo Chess Society – „En Passant“, Filip Ćiković za Fanaa – „Cyanide Mango“, Morska Bolest za Morska Bolest – „Simptomi Bolesti“ , All Things Rotten za Zenoth – „Shores of Destiny“ i Korina Hunjak za Po’ Metra Crijeva – „Boškarin IV“. U kategoriji T-shirt Art 2023. nominirani su Ive Sekira – Krematorium, Detestor Graphics – Mamut, Samuel Bullen – Freak Folk of Mangrovia, Pomelo Chess Society – Pomelo Chess Society All Things Rotten i Dorotea Varga – Zenoth.

Udruga Ri Rock nastavlja suradnju s Azilom za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka”. Donacijske kutije za dobrovoljni prilog za nezbrinute životinje bit će postavljene na vidljivim mjestima u Palachu.

Cijena ulaznice za jedan dan u pretprodaji iznosi 10 €, a na dan 12 €, dok festivalska ulaznica iznosi 17 € u pretprodaji, a na dan 20 €.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji online putem sustava Core event. Osim online, ulaznice se mogu kupiti u Beertiji, Dallasu u Rijeci te Rockmarku i Dirty Old Shopu u Zagrebu kao i na prodajnim mjestima Tiska, a bit će u prodaji i na ulazu u Palach na dane održavanja festivala.

Vizualni identitet festivala i ove godine potpisuje Ivan Montan (Ive Sekira) iz tattoo studija “Do Kosti”. Tijekom festivala, posjetitelji će moći kupiti majice, privjeske i magnete, bedževe s motivima ovogodišnjeg vizuala.

Udruga Ri Rock poziva ljubitelje odličnog riječkog zvuka da još jednom podrže jedan od najdugovječnijih festivala u Europi, uživaju u bogatom glazbenom programu te podrže rad glazbenika, Udrugu Ri Rock i ostale sudionike riječke rock scene.

Istaknuta slika: Ri Rock kipići; Udruga Ri Rock

#45. Ri Rock #nominacije #Ri Rock festival #Ri Rock kipić #Udruga Ri Rock

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh