Kad udari južina: uvod u novu sezonu programa Vama glumimo

Predstava Kad udari južina B glad produkcije igrat će, 27. siječnja, s početkom u 19:00 sati, u gradu Krku, u osnovnoškolskoj sportskoj dvorani (Trg krčkih glagoljaša), u sklopu programa Vama glumimo.

Kad udari južina, mnoge istine koje želimo i ne želimo izreći, isplivat će na površinu i dovesti jedno veliko prijateljstvo na kušnju! Mimi i Gita najbolje su prijateljice u svojim ranim tridesetima, poput sestara, ali njihovo dugogodišnje poznanstvo sad je već pred velikim izazovima jer su se u njihove živote uvukli neki novi trenuci prikrivanja istine, brutalne (ne)iskrenosti, čak i ljubomore. Gita je flegmatična i pomalo razmažena bogatašica koja dane krati upijajući mudrosti Žuži Jelinek i smišljajući najgore scenarije koji se mogu dogoditi njezinoj ljubavnoj vezi, a Mimi je otkačena žena bez dlake na jeziku, a koja ne može kroz dan bez cigarete i alkohola. Mimi dolazi Giti otkriti novost u svom životu, ali ono što je trebalo biti rečeno u nekoliko riječi pretvara se u urnebesnu i emotivnu igru bez granica u kojoj svaka krije svoje adute. Hoće li njihovo prijateljstvo preživjeti? Je li zaista uvijek najvažnije biti u pravu? I koliko će cigareta Mimi popušiti prije nego tenzije između nje i Gite doslovno eksplodiraju? Sve to otkriva nova komedija o dvije mlade žene pred raljama života, a u kojoj će se i publika sigurno prepoznati i dobro nasmijati. Tekst ove predstave koja od srpnja oduševljava publiku diljem Hrvatske potpisuju Petra Kraljev i Igor Weidlich, a režiju Nevena Vukes, dok u njoj glume talentirane Splićanke Petra Kraljev i Jagoda Kumrić.

Centar za kulturu Grada Krka od siječnja započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to uglavnom posljednje subote u mjesecu, s time da su jutra posvećena djeci, a večeri gostovanjima predstava namijenjenih odraslima.

Ti će se programi odigravati u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša (u gradu Krku), s cijenom ulaznice od 5,00 eura za dječje i 10,00 eura za ostale predstave, a model kupnje ulaznica biti naknadno objavljen. Zasad, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na: 051 220 041 ili malilom na: kultura@gradkrk.net.

Istaknuta slika: ulomak iz predstave Kad udari južina

#Centar za kulturu Grada Krka #Kad udari južina #Krk #predstava #Vama glumimo

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh