Kožne jakne uz Dadu Topića&Time na otvaranju Ljeta na Kantridi

Uz legendarnog Dadu Topića i grupu Time, koji će biti najveće zvijezde otvaranja Ljeta na Kantridi 2023, nastupit će i zanimljiva grupa glazbenika, koji minulih pet godina oduševljavaju na svim svojim nastupima, plijene zaraznom energijom i odličnim nastupom. Riječ je, dakle, o grupi “Kožne jakne”, za osnivanje koje zasluge preuzimaju tata&sin Lesica, odnosno tata&sin Baćić.

Većinu članova “Kožnih jakni” iznjedrilo je Glazbeno društvo „Spinčići“, a članovi su bili ili još uvijek jesu polaznici glazbenih škola u Rijeci. Početna postava banda je iz Trinajstića, današnja postava djelomično je izmjenjena novim mladim glazbenicima (između 16 i 24 godine starosti) pa grupa u najširoj postavi (band+brass sekcija) broji ukupno osam članova.

Kožne jakne njeguju stil koji se temelji na hrvatskom rock, ex-yu rock i svjetskom rock i pop repertoaru, što ukazuje da će se savršeno uklopiti uz Dadu Topića&Time, pritom ne treba zanemariti niti činjenicu da znatan dio repertoara ovih kastavskih glazbenika otpada i na čakavski rock, popularni Čaval. Svojim autorskim skladbama “Budi iskrena” i “On je živel kako je otel” više su mjeseci držali najviše plasmane na top listama Radio Rijeke, a ove godine izdali su i svoj prvi nosač zvuka.

Grupa je u okviru svog djelovanja kontinuirano nastupala na karnevalskim i drugim događanjima u Kastvu („Zadnje polne va Kastve“), te raznim glazbenim priredbama na Kvarneru i Istri, a 2019. i 2021. godine imali su upečatljiv i nagrađivan nastup na Čansonfestu, za svoj posljednji nastup proglašeni su najboljim kantautorima festivala.

Mentor ove skupine je Igor Lesica, glazbenik i autor s preko 30 godina iskustva (ex Grupa Kolaž, tonski studio, Glazbeno društvo Spinčići), a u posljednje vrijeme autorski dio i vodstvo grupe preuzima mladi Teo Kažoki, gitarista banda.

Kožne jakne
#Glazbeno društvo Spinčići #Kožne jakne #Lesica

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh