Kulturni vrtić – Džepni festival za najmlađe

Kulturni vrtić je festival koji će se održati od 29. stodenog do 1. prosinca u Dječjoj kući i Prirodoslovnom muzeju Rijeka,a posvećen poticanju kreativnosti i kulturno-umjetničkog obrazovanja najmlađih.

Fokusiran na djecu predškolske dobi i njihove obitelji, festival nudi seriju edukativnih i kulturno-umjetničkih radionica, prilagođenih suvremenim pedagoškim praksama. Osim poticanja individualnog razvoja djece, festival promiče zajedništvo kroz aktivno sudjelovanje roditelja i obitelji u kulturnim aktivnostima.

Već godinama među kulturnim ustanovama i drugim dionicima kulturne scene postoji svijest o nedostatku programa i sadržaja za djecu predškolske dobi, a osobito djecu mlađe predškolske dobi. Međutim razvoj takvih programa zahtjeva velik angažman i prilagodbu kako sadržaja, tako i samih prostora.

Cilj Kulturnog vrtića je ponuditi seriju radionica koja će odgovoriti na ovu potrebu te na taj način započeti sustavan razvoj publike u kulturi od najranije dobi. Nakon desetljeća rada s djecom osnovnoškolskog uzrasta i mladima, ovaj program predstavlja prvi korak u nastojanjima Udruge za neformalno kulturno-umjetničko obrazovanje VMB da razvija inovativne kulturno-umjetničke programe i programe razvoja publike prilagođene djeci predškolskog uzrasta u suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerima.

Kulturni vrtić će se održati prvi put u 2023. godini u Dječjoj kući i Prirodoslovnom muzeju Rijeka u organizaciji Udruge za neformalno kulturno-umjetničko obrazovanje VMB te partnerskih ustanova Gradske knjižnice Rijeka, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Prirodoslovnog muzeja Rijeka uz podršku Grada Rijeke.

Dodatne informacije o programu i prijavama mogu se naći na sljedećoj poveznici.

Istaknuta slika: Vizual za festival Kulturni vrtić

#Dječja kuća #festival #Kulturni vrtić #kulturno-umjetničko obrazovanje #Prirodoslovni muzej Rijeka

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh