LEGITIMACIJE u RIJECI

LEGITIMACIJE u RIJECI predstava je koja je dio projekta u organizaciji Teatra CLOU, a igrati će u petak, 1. prosinca, u Filodrammatici s početkom u 20:00 sati.

Riječ je o autorskom projektu izvođača i autorskog tima kojeg čine izvođači Lidija Kraljić, Valentina Lončarić, Nina Sabo, Deni Sanković/Petar Atanasoski. Redateljica je Morana Dolenc, dramaturginja i sakupljačica priča Anja Pletikosa, dok glazbu potpisuje Mark Mrakovčić.

Počelo je sa sjećanjem. Jednim, pa onda nekoliko njih. Djetinjstvo, tinejdžerstvo, studentski dani, pa onda početak nekakve zrelosti. Sjećanja o kojima su izvođači i autori pričali bila su baš svakakva! Neka su ih mučila, neke bi rado bacili kroz prozor, neka su bila u redu. Svaka priča otvarala je niz sljedećih sjećanja. A oni su pričali. I pričali. I…tako su počele Legitimacije.

Počeli su slaganjem fotografije, izvedbenim foto albumom punim narativnih krakova njihovih priča, susreta, simbola o njihovim postupcima i ostacima vlastitih glupih i pametnih odluka. Kako se sve vrti ukrug, a povijest ponavlja, Legitimacije su postale špigl zrcala koje je bilo ogledalo osobnih priča izvođača koje reflektira povijest čovječanstva.

Konačno, nastala je predstava o licu i naličju svakog životnog čina, koincidencije i djelovanja u kojoj se mute granice između sretnog i nesretnog. Život je pletenica čiji narativni krakovi stalno mijenjaju kurs i neočekivano skreću u neku nedogled ili nepoznato.

Kroz jednu večer ljubavi i prijateljstva protagonisti Norma, Viki, Leni i David mazit će vas i nasmijavati, brinuti se za to da ste sigurni i zaštićeni, da možda plačete i ako to poželite, na kraju ove predstave, doma dođete malo promijenjeni.

Legitimacije su zamišljene kao izvedbeno putovanje koje se bavi osobnim pričama izvođača, njihovim oprostorenjem, taktilnošću i srži glumačkog senzibiliteta. Ideja za predstavu nastala je na mjestu susreta između kazališta, lutkarstva, kazališta predmeta, psihoanalize i psihologije sjećanja, a glavni joj je cilj saznati kako od jednog predmeta, susreta ili događaja nastaju priča, sjećanje, emocija, temperament i pogled na svijet.

Program su financirali Ministarstvo kulture i medija RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Odjel za kulturu Grada Rijeke.

Projekt se realizira kao dio programa Pogonator Pogona – zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade. Rad UO LOFT financiraju Ministarstvo kulture i medija RH i Zaklada Kultura Nova.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 7€, a rezerviraju se na clou.uo@gmail.com.

Istaknuta slika: LEGITIMACIJE u RIJECI, Teatar CLOU

#Filodrammatica #LEGITIMACIJE u RIJECI #Morana Dolebc #predstava #Teatar CLOU

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh