Podsjetnik: Repriza izvedbe „Oproštaj sa Žabicom”

Nakon uspješno odigranih triju izvedbi na krovu Tower Centra Rijeka, izvedbeni par Peranić/Valenta vraća se na autobusni kolodvor Žabica 31. kolovoza i 1. rujan u 19:30. Izvedba na lokaciji autobusnog kolodvora Žabica rezultat je inicijalne ideje Ivane Peranić i istraživanja “Riječko kazalište– u potrazi za nužnom pozornicom” koje se pretvorilo u kolaborativni proces dvaju riječkih izvedbenih umjetnika Ivane Peranić i Žaka Valente koje veže background fizičkog i mimskog kazališta. Razvoj prvobitne ideje rezultirao je formatom triptiha pod nazivom “Rijeka Deluxe” kojeg je “Oproštaj sa Žabicom” prvi dio.

Mjesto radnje: Žabica – ta žila kucavica i prometno sjecište grada – obiluje kretanjem različitih aktera. Čini nam se da na neki način ona utjelovljuje i personificira grad na Rječini na najtočniji mogući način. Kako ističu autori ovog projekta: “… Poseban je osjećaj plesati u paru na autobusnom peronu i to ne na bilo kojem peronu nego na legendarnoj riječkoj Žabici…”

Zbog specifičnosti izvedbe i uputa koje publika dobiva unaprijed, obavezne su rezervacije unaprijed na krila.rezervacije@gmail.com.

Autor naslovne fotografije: Dražen Sokčević

#Krila #Peranić/Valenta #performans #Rijeka #suvremeno kazalište #Žabica

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh