Pogleda sa šufita Anite Rončević u Kloviću

Izložba fotografija Pogled sa šufita Anite Rončević, u organizaciji Ateljea Yellow time, otvorenje će imati u Galeriji Juraj Klović u srijedu, 14. veljače u 19:00 sati.

Iako su sve fotografije u formalnom smislu neka vrsta pejzažne fotografije ili detalji cvjetne stvarnosti, one nisu samo to,  već su i polazišna točka koja služi kao izvorište za projekciju autoričina duhovnoga habitusa. Naravno, ni u kojem slučaju ne smije se osporavati promatračev doživljaj svake pojedinačne snimke koje nose posebnu čistoću i jednostavnost i sadržaja i kompozicije.

prof. Borislav Božić

Anita Rončević rođena je u Rijeci. Diplomirala je studije Razredn neastave, Likovne kulture i Organizacije kulturnih djelatnosti na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, te Glazbene kulture na Pedagoškom fakultetu u Puli. Magistrirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Doktorirala je na Pedagoškom fakultetu u Ljubljani na temi Multimedia in primary school, čime je stekla naziv doktorice znanosti razredne nastave. Autorica je više od 30 stručnih i znanstvenih radova, mentorica 180 diplomanata, sveučilišna je nastavnica na Učiteljskom fakultetu u Rijeci i bila je gost predavač u inozemstvu, u promicanju likovne kulture i likovne umjetnosti (Finska, Belgija, Slovačka, Srbija, Slovenija). Nositeljica je autorstava u realizaciji izložbi studenata i metodičkih suradnika, nositeljica autorstava u realizaciji eksterijera i u realizaciji murala. Bila je voditeljicom raznih likovnih radionica  u RH i inozemstvu te voditeljica i sudionik raznih likovnih kolonija. Više puta bila je član žirija za odabir likovnih djela. Ostvarila je 10 samostalnih, 16 skupnih izložbi u RH i inozemstvu, više likovnih kolonija i likovnih radionica, napisala desetak likovnih osvrta i recenzija. Izražava se u raznim medijima (fotografija, akril, mozaik, drvo, batik). Dobitnica je raznih među/državnih nagrada i priznanja. Godine 2021. postala je laureat pri Sveučilištu u Rijeci u području likovne umjetnosti s obzirom na postignuća na međudržavnoj razini. Dobitnica je 2. nagrade za fotografiju na Međunarodnoj izložbi fotografije iznad i ispod površine mora u Novom Sadu. Koordinator je za RH na Svjetskom biennalu  studentskog plakata 7.srpnja 2023. godine u Galeriji Laurus. Organizatorica je i urednica Retrospektive svjetske izložbe dječjih likovnih radova „Radost Evrope“ u Dječjoj kući u Rijeci s popratnim programom, u trajanju od 18.10. do 2.11. 2023. godine. Autorica i glavna nositeljica aktivnosti Mary’s Gardena kao hortikulturalnih intervencija ambijentalne umjetnosti, dijela konceptualne umjetnosti u vanjskom prostoru iznad Lovrana.

Istaknuta slika: iz ciklusa Pogleda sa šufita Anite Rončević

#Anita Rončević #Fotografija #Galeija Juraj Klović #Izložba #Pogled sa šufita

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh