„Music Sandbox“ – poziv za nove skladbe suvremene glazbe

Rok: 1.8.2024.

​„Music Sandbox“ ime je festivala posvećenog suvremenoj glazbi u organizaciji ansambla S/UMAS, a održava se u Splitu. Ime dolazi od poslovnog pojma „sandbox“ koji označava inovativno područje u kojem se ustaljena pravila uklanjaju te se sudionicima omogućuje eksperimentiranje.

Festival je zamišljen kao kreativni „hub“ kompozitora i ansambla u kojem kroz višednevnu rezidenciju kompozitori imaju priliku ostvariti svoje glazbene ideje u neposrednoj suradnji s ansamblom. Festival će se održati u listopadu 2024. godine.

Ansambl S/UMAS osnovan je 2015. godine pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, na inicijativu umjetničkog voditelja ansambla Gordana Tudora. Ovaj mladi ansambl ubrzo se nametnuo među specijaliziranim sastavima za izvođenje suvremene glazbe u Hrvatskoj kao jedan od najaktivnijih i najpropulzivnijih. U središtu interesa i izvedbene prakse ansambla glazba je 20. i 21. stoljeća, nerijetko u tehnički i instrumentacijski prilagođenim inačicama usmjerenih razvijanju izvođačkih, improvizacijskih, tehničkih i interpretacijskih vještina članova. Od samoga osnutka ansambl uspješno surađuje s eminentnim glazbenim umjetnicima (Dubravko Detoni, Ryo Noda, Tim Hodgkinson i Vincent Royer), dok im Ana Horvat, Mátyás Wettl, Ole Hübner, Deni Pjanić te Gordan Tudor posvećuju svoje skladbe. Njihove izvedbe glazbe Alena i Nenada Sinkauza dijelom su soundtracka za film „Zora“ Dalibora Matanića. S/UMAS je održao brojne koncerte na prestižnim festivalima, kao što su: Muzički Biennale Zagreb, Izlog suvremenog zvuka, Glazbena tribina Opatija, Music-Mission-Vision – Dani suvremenog muziciranja Zagreb, Dani Julija Knifera i Međunarodni festival komorne glazbe Osijek, Split Art Convention, Split Sax Weekend, Dani nove glazbe, Ispod bine, Festival znanosti, Music Sandbox Split, Festival novog zvuka, Mediteranski festival knjige Split i drugi. U svibnju 2021.g. izdaju svoj prvi album „It Is What It Is“, nazvan po istoimenoj kompoziciji G. Tudora, a u prosincu iste godine Jutarnji list ga svrstava u top 5 klasičnih albuma 2021. te je jedini album domaće produkcije na toj ljestvici. Članovi ansambla osobito su ponosni na svoje humanitarne projekte, poput S/UMAS goes POP i S/UMAS goes Hollywood, kao i na projekte kroz koje mlađe naraštaje upoznaju sa suvremenom glazbom, „Glazba pomaže“ Glazbene mladeži Split te vlastiti projekt „Music Bus“.

Više o uvjetima prijave može se pronaći na sljedećoj poveznici.

#Music Sandbox #natječaj glazba #natječaji u kulturi #S/UMAS #suvremena glazba

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh