Predstava Duhi osvojila nagradu za najbolju grupnu igru na 64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

Jučer, 19. svibnja, održana je svečana dodjela nagrada i zatvaranje 64. Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Na festivalu je, uz tristotinjak drugih kazališnih entuzijasta iz 18 županija, sudjelovao i Dramski ansambl Kastafskega kulturnega leta s predstavom “Duhi”, komedijom Drage Gervaisa. Predstava “Duhi” osvojila je Posebnu nagradu stručnog povjerenstva za najbolju grupnu (ansambl) igru, što je priznanje za izvanredan kolektivni rad cijelog ansambla.

Daske vodičkog Kulturnog centra ponovno su bile domaćin Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji se već desetu godinu zaredom održava dva uzastopna vikenda u svibnju. Ovogodišnji festival, održan od 10. do 12. te od 17. do 19. svibnja, okupio je najbolje amaterske kazališne skupine iz cijele Hrvatske.Osim prestižnog priznanja za najbolju grupnu igru, “Duhi” su osvojili i dvije nominacije: Mario Lipovšek Battifiaca za ulogu Celestina u kategoriji najbolje glavne muške uloge te nominaciju za Nagradu za njegovanje kulturne baštine.

Festivalski program pomno je pratilo Prosudbeno povjerenstvo u sastavu redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer, redatelja Borisa Kovačevića te teatrologa i kazališnog kritičara Igora Tretinjaka. Oni su odlučivali o nominacijama i nagradama u devet kategorija, čime su osigurali visok standard ocjenjivanja i prepoznavanja kvalitete izvedbi.

Festival hrvatskih kazališnih amatera ne samo da promovira amatersko kazalište, već i njeguje kulturnu baštinu te potiče razmjenu iskustava među kazališnim entuzijastima iz cijele Hrvatske. Naše sudjelovanje i uspjeh potvrđuju kvalitetu i predanost našeg ansambla te nas motiviraju za daljnji rad i napredak u kazališnoj umjetnosti. Posebna nagrada za najbolju grupnu igru veliki je poticaj za sve članove naše skupine, koji su kroz ovu predstavu pokazali što se može postići zajedničkim trudom i radom.

Predstava “Duhi” može se pogledati i ovog ljeta na Crekvini, 3. srpnja, u 21:00 sat, a ulaznice su dostupne u uredu manifestacije Kastafsko kulturno leto te na mojekarte.hr.

Istaknuta fotografija: prizor iz predstave Duhi

#Duhi #Festival hrvatskih kazališnih amatera #Kastavsko kulturno leto #NAGRADA #predstava

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh