Predstavljanje knjige „To nije pas, to je Cher!“

U srijedu, 15. svibnja u 18 sati, ispred Gradske knjižnice Rijeka, održat će se predstavljanje knjige „To nije pas, to je Cher!“ autorice Mirte Mataija i radova likovne umjetnice Lovorke Gračanin

Mirta Mataija i Lovorka Gračanin, tematiziraju psa iz različitih perspektiva. Cher, pas iz Mirtine knjige, simbolizira čovjekovog pratilaca kroz život, dok su Lovorkini psi prikazi vodiča kroz tamu smrti.

„To nije pas, to je Cher!“ je četvrta knjiga riječke autorice, ali prva objavljena u izdavačkoj kući V1 Travel Corner. U knjizi se govori o dogodovštinama tijekom trinaest godina zajedničkog života sa svojeglavim psom Cher, mješankom tornjaka. Priča počinje 2023. kada tijekom šetnje Cher legne da bi odmorila, započinje razgovor između Mirte i Chera tijekom kojeg se prisjećaju epizoda koje su obogatile i uljepšale autoričinu svakodnevicu i život.

Slike Lovorke Gračanin prikazuju fragmente nekoliko cjelina koji su nastali u različitim periodima, s motivom lika psa koji predstavlja želju ili zamišljenu vezu kojom se dopire do nekih drugih dimenzija stvarnosti.

Mirta Mataija je autorica četiriju knjiga: „Težnja za slobodom“, „Put u planine“, „Grad“, te najnovije „To nije pas, to je Cher“ (2023.). Osim književnošću, bavi se dokumentarnim filmom – „Revolucija“ (2005. prikazan na „Freethought“ film festivalu u Orlandu, SAD), „Goranski risovi: priča o 138. brigadi HV“ (2018.), „Dom za zauvijek“ (2023.) i drugim.

Lovorka Gračanin, nakon završene akademije likovnih umjetnosti u Rijeci, radi kao nastavnica likovnog odgoja te povremeno izlaže svoje radove.

U slučaju kiše ili lošeg vremena, promocija će se održati u prostorijama Gradske knjižnice Rijeka.

Istaknuti vizual dio je rada Lovorke Gračanin

#fragmenti #Gradska knjižnica Rijeka #književnost #likovna umjetnost #predstavljanje knjige

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh