Preuzmimo Benčić – od fikcije do stvarnosti

Povodom obljetnice filma „Preuzmimo Benčić“ i programa Vijeća mladih Benčić, održat će se dvodnevna manifestacija koja obilježava desetu godišnjicu trenutka koji je inspirirao i pokrenuo promjene u našem gradu

Program započinje 23. svibnja u 17:00 sati projekcijom filma „Preuzmimo Benčić“ iz 2014. godine u kinodvorani Art-kina u Dječjoj kući. Nakon projekcije filma, u 18:00 sati slijedi vođeni obilazak novom zgradom Gradske knjižnice Rijeka.

Sutradan, 24. svibnja, program se nastavlja u 18:00 sati premijerom filma „Od Ciricola do Benčića“ (2024.) u Kinodvorani Art-kina u Dječjoj kući. Nakon premijere, u 18:45 sati, održat će se otvorenje izložbe „Preuzmimo Benčić – od fikcije do stvarnosti“ u Gradskoj knjižnici Rijeka.

Izložba „Preuzmimo Benčić – od fikcije do stvarnosti“ slavi dvostruku obljetnicu – desetu godišnjicu filma „Preuzmimo Benčić“ kanadske umjetnice Althee Thauberger i deset godina postojanja programa Vijeća mladih Benčić. Kroz desetljeće dugu retrospektivu, istražujemo transformaciju Benčića iz napuštene tvornice u živopisni umjetnički kvart, naglašavajući snažnu ulogu djece i mladih u tom procesu.

Partneri ovog događaja su Udruga VMB, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Art Kino. Financijsku podršku pružili su Musagetes i Grad Rijeka. Pridružite nam se dok istražujemo put od fikcije predstavljene u filmu do stvarnosti života u revitaliziranom Benčiću, ističući ključne trenutke i događaje koji su oblikovali ovu inspirativnu desetogodišnju priču.

Ulaz na sve događaje je slobodan.

Istaknuta fotografija: Udruga VMB

#Art-kino #Art-kvart Benčič #Dječja kuća #Gradska knjižnica Rijeka #Udruga VMB

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh