Prijave na natječaj – rezidencija na Akademie Schloss Solitude u 2024.

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/e, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude.

Akademie Schloss Solitude je renomirana njemačka institucija koja od 1990. provodi program međunarodnih transdisciplinarnih rezidencija kroz koji je do sada povezala više od 1400 mladih umjetnika i umjetnica iz preko 120 zemalja. Razmjena umjetnika s Akademie Schloss Solitude odvija se u okviru istočnoeuropske mreže koju je Akademie Schloss Solitude počela graditi 2002., a od 2009. kroz partnerstvo s Pogonom u njoj sudjeluje i Hrvatska.

Rezidencije traju 3 mjeseca. Kandidati se za boravak u Stuttgartu biraju javnim natječajem koji Pogon raspisuje jednom godišnje. Savjet Rezidencije kojeg okuplja Pogon na temelju pristiglih prijava odabire tri potencijalna kandidata koji ulaze u uži izbor. Finalni odabir vrši Akademie Schloss Solitude. S druge strane, kandidati se za boravak u Zagrebu biraju među umjetnicima koje je prethodno ugostio Schloss Solitude.

Stipendija uključuje: smještaj i radni prostor pri Akademiji u razdoblju od 3 mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1 200 eura mjesečno, putne troškove te troškove produkcije u iznosu do 2 000 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.

Od stipendista se očekuje: angažman na razvoju predloženog projekta tijekom rezidencijalnog boravka, završni izvještaj o boravku te javna prezentacija koju će organizirati Pogon.

Poziv je otvoren do 20. ožujka 2024.

#Akademie Schloss Solitude #natječaj rezidencija #natječaji u kulturi #Stuttgart #umjetnička rezidencija

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh