Prijave za radionicu kustoske prakse u Galeriji SKC

Prije 10 godina nastao je STIFF – prvi međunarodni studentski filmski festival u Hrvatskoj. Kroz godine izdanja, osim filmskog programa, festival prati i izložbeni program na kojem će se i ove godine prikazivati radovi audio-vizualnih i izvedbenih umjetnica i umjetnika.
Pozivaju se svi zainteresirani studenti i studentice da se pridruže STIFF timu u osmišljavanju i provedbi popratne festivalske izložbe te da se prijave na radionicu kustoske prakse u Galeriji SKC.

Pozivaju se svi zainteresirani studenti i studentice na radionicu kustoske prakse – Paspartu.
Program Paspartu obuhvaća višemjesečnu edukaciju za mlade (od 18 do 30 godina) usmjerenu na procese stvaranja izložbe. Ovim edukativnim programom, mentorice će voditi studentice i studente kroz specifične aktivnosti i različite segmente organizacije izložbe: osmišljavanje i pisanje koncepta izložbe, osmišljavanje i planiranje postava, pripremanje tekstualnih i vizualnih komunikacija, komunikaciju s publikom i više… Radionica će se provoditi u više segmenata kroz razdoblje od kolovoza do prosinca i to online i u prostorima Galerije.

Krajnji rezultat – postav multimedijalne izložbe

Polaznici edukacije zajednički će uz vodstvo mentorica osmisliti i postaviti izložbu Démodé čije je otvorenje dio popratnog programa Međunarodnog studentskog filmskog festivala STIFF koji se ove godine održava od 22. do 26. studenog.

Multimedijalna izložba Démodé okupit će radove koji promatraju političke i ekonomske promjene, a posebni fokus stavit će se na razvoj tehnologije i njezin utjecaj na kvalitetu života i međuljudske odnose.

PRIJAVE

Prijave se vrše slanjem motivacijskog pisma na adresu demode.stiff@gmail.com.
Radionica je otvorena za sve studentice i studente svih fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Sudjelovanje je besplatno, predznanje nije potrebno. Broj mjesta je ograničen, a rok za slanje prijava je 4. kolovoz 2023.

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i medija te Grada Rijeke.

#Démodé #Galerija SKC #Paspartu #STIFF

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh