U Galeriji Juraj Klović otvorena međunarodna izložba The Power of Sensibility

U utorak, 25. srpnja, u Galeriji Juraj Klović otvorena je grupna međunarodna izložba The Power Of Sensibility.

Riječima Damira Šegote, predsjednika Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, izložba reflektira najaktualnije teme sadašnjice.

Na izložbi izlaže 13 umjetnika iz Kine, Nizozemske, Velike Britanije, Venezuele, Francuske, Bugarske, Ukrajine, Austrije i Hrvatske.
Austrijanka Elisabeth Melkonyan, organizatorica i kustosica izložbe, okupila je kolege, profesionalne umjetnike i odabrala radove u kojima je naglasak stavljen na osjećajnost spram prirode i života u njoj. Izražena je ranjivost zemlje i briga za okoliš posebno vidljiva danas u vremenima klimatskih promjena, pandemija, ekološke krize i rata u Ukrajini.


Umjetnici radovima reagiraju i naglašavaju određena stanja s namjerom da se podigne i probudi svijest ljudi o važnosti zaštite okoliša i održivog razvoja kroz sve ljudske djelatnosti, kao i kroz umjetničko istraživanje i promišljanje. Na ovoj izložbi prikazuju se umjetnička djela koja imaju pozitivnu auru nade.

Svoje radove u Galeriji Klović izlažu: Zhanghong Liao (Kina, Nizozemska), Sandra Ban (Hrvatska), Sally Ducrow (Velika Britanija, Francuska), Boris Roce (Hrvatska), Miroslava Ledo (Venezuela, Francuska), Minna Antova (Bugarska, Austrija), Valentyna Samoilik (Ukrajina), Ogor Gaidai (Ukrajina), Anna-Maria Achatz (Austrija), Margareta Langer (Austrija), Elisabeth Ehart-Davies (Austrija), Anna Maria Mackowitz (Austrija) i Elisabeth Melkonyan (Austrija).


Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja 2023.

Fotografije Aleš Suk

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh