Ri Lit, Noć velikog čitanja vol. 9: Eksperimentalna književna magija U Filodrammatici


Ri Lit, Noć velikog čitanja vol. 9, održat će se u dvorani Filodrammatica u četvrtak, 29. veljače, s početkom u 20:00 sati. Neformalna književna skupina Ri Lit okupit će devet pisaca koji će dijeliti svoje tekstove. Prošle godine, nakon znatne pauze, publika je uživala u prekrasnim pričama, smijala se, zadržavala dah i meškoljila od zvuka stvarnosti. Ovogodišnje izdanje obećava slično iskustvo, s devet pisaca koji će se udružiti u dvorani Filodrammatice.

Susret će biti poseban jer će filmske kamere pod redateljskom paskom Anđela Jurkasa zabilježiti pripremu i sam nastup. Tijekom svibnja i lipnja planira se nastavak suradnje na stvaranju eksperimentalnog dokumentarnog filma o skupini Ri Lit.

Tea Tulić, Doris Pandžić, Gordana Brkić, Enver Krivac, Zoran Krušvar, Milan Zagorac, Igor Beleš, Davor Mandić te povratnik u redove skupine, Zoran Žmirić, predstavit će vam priče koje možda imate priliku čuti samo jednom.

Vrata su, kao i uvijek, otvorena za posjetitelje, no treba imati na umu da je broj stolica ograničen na 180, uz dostupnost nekoliko mjesta za stajanje. Pripremite se udobno smjestiti, privremeno zaboraviti na mobitele i dopustiti si emocionalno ispunjenje.

Istaknuta slika: Kristina Barišić

#čitanje #Filodrammatica #književnost #pisci #Ri Lit

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh