V.B.Z. raspisuje novi natječaj za najbolji neobjavljeni roman

25.3.2024.

Izdavačka kuća V.B.Z. organizira dvadeseti javni natječaj za književnu nagradu namijenjenu najboljem neobjavljenom romanu godine. Ova prestižna nagrada uključuje novčani iznos od 15.000 eura.

Pobjednički rukopis bit će nagrađen V.B.Z.-ovom književnom nagradom za najbolji neobjavljeni roman godine, uz novčanu nagradu u bruto iznosu od 15.000,00 eura. V.B.Z. također uloži napore u prijevode pobjedničkih romana na velike svjetske jezike, čime je podržao autore poput Ivice Prtenjače, Lade Vukić, Marine Šur Puhlovski i Olje Knežević.

Rok za slanje rukopisa na natječaj je 25. ožujka 2024. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom. Detalji i uvjeti natječaja dostupni su na internetskoj stranici www.vbz.hr. Žiri za ovu godinu čine Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Vanja Kulaš i Drago Glamuzina. Svečana dodjela nagrade bit će održana u rujnu na festivalu Vrisak u Rijeci.

Od 2002. do 2022. godine, prethodni dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine uključuju Josipa Mlakića za “Živi i mrtvi”, Marinka Koščeca za “Wonderland”, Jelenu Marković za “Escajg za teletinu”, Davora Špišića za “Koljivo”, Nurua Bazdulja Hubijara za “Kad je bio juli”, Hrvoja Šalkovića za “Pravi se da ovo nisi vidio”, Svjetlanu Gjoni za “Nula nemo”, Predraga Crnkovića za “Beograd za pokojnike”, Dragana Pavelića za “Proljeće u Karolinentalu”, Aleksandra Novakovića za “Vođa”, Ankiću Tomić za “Naročito ljeti”, Ivicu Prtenjaču za “Brdo”, Marinu Vujčić za “Susjed”, Ladu Vukić za “Specijalna potreba”, Ivicu Ivaniševića za “Knjiga žalbe”, Marinu Šur Puhlovski za “Divljakuša”, Olju Knežević za “Katarina, Velika i Mala”, Žarka Jovanovskog za “Pizzeria Europa”, Ivicu Prtenjaču za “Sine, idemo kući”, Dragana Juraka za “Peléov priručnik” te Nebojšu Lujanovića za “Tvornicu Hrvata”.

Istaknuta slika: dio vizuala za V.B.Z.-ov natječaj za najbolji neobjavljeni roman

#natječaj književnost #natječaj roman #natječaji u kulturi #rukopis #V.B.Z. #Vrisak

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh