Poziv na audiciju za plesni projekt ARTissue: 4

Kristina Paunovski i HKD pozivaju zainteresirane da se prijave na audiciju za plesni projekt pod vodstvom Kristine Paunovski koji će biti premijerno izveden na festivalu suvremenog plesa Port of Dance u svibnju 2024. u Rijeci.

Traži se dvoje do četvero plesača/ica za angažman na novoj predstavi radnog naslova ARTissue : 4 u produkciji Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Audicija je namijenjena plesačima starijima od 18 godina s razvijenim vještinama improvizacije i jakom plesnom tehnikom, a poželjno je i iskustvo u ulično-klupskim stilovima. Traže se zainteresirani izvođači s interesom prema eksperimentalnoj izvedbi. 

Početak angažmana je u travnju 2024. godine, a rad na projektu odvijat će se u trajanju od pet tjedana u gradu Rijeci. 

Audicija će se održati u petak 1. ožujka 2024. od 17 do 20 sati na pozornici Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci.

Pozivaju se svi zainteresirani plesači da pošalju svoj CV i fotografiju najkasnije do 26. veljače 2024. na mail kristina.paunovski@gmail.com  s naslovom ARTissue : 4 –  Prijava na audiciju.

INFORMACIJE O PROJEKTU
Predstava pod radnim nazivom ARTissue: 4 predstavlja inovativan plesni projekt koji istražuje granice između klupskih i uličnih plesnih stilova, te suvremenog plesa. Ovaj autorski rad, vođen istraživanjem na području plesa i raznih umjetnosti, ima ambiciju kombinirati suvremene plesne alate i stilove poput hip hopa i housea, donoseći ih na suvremenu plesnu scenu grada Rijeke.

Planirani proces predstavlja iskorak u istraživanju plesnih jezika i njihovog suživota na kazališnoj sceni. Istraživanje fokusirano na granice između fizičkog i virtualnog još je jedan dodatni element projektu. Kroz ARTissue:4, donosi se ne samo nova perspektiva na plesnu scenu Rijeke, već i otvaranje dijaloga o suvremenim izazovima i povezanosti između stvarnosti i virtualnog svijeta. Odlaskom na rezidencijalni koreografski program International Choreographers Residency, u sklopu American Dance Festivala postavlja se work in progress koji je premijerno izveden u ljeto 2023. u Durhamu (SAD), a ovom se produkcijom nastavlja rad i nadogradnja započete izvedbe.

Istraživanjem granica uključujući stilove koji još nisu prepoznati kao značajni u kazališnom kontekstu na ovom prostoru otvara se mjesto za razvoj te iskorak u inovativnost.

Kristina Paunovski rođena je u Rijeci. Trenutno je studentica Akademije vizualnih umjetnosti AVA  u Ljubljani. Prethodno je završila Menadžment događaja i slobodnog vremena, univ. bacc. oec. (FMTU), te studirala na plesnoj akademiji AHK-Amsterdam School of the Arts (2010.-2011.). Umjetnička voditeljica Plesnog centra K2K gdje podučava ples, koreografira te djeluje kao moderatorica. Osnivačica je ARTissue platforme koja se bavi istraživanjem pokreta i vizualnih umjetnosti.

Autorica radova Body Exhibition – Izložba tijela, predstave ARTissue – SituacijeIzložba fotografija, te različitih site-specific performansa. Ostvaruje angažmane u mjuziklu EVITA, predstavi HNK Ivana pl. Zajca Rijeka kao i Alfa Romeo Jankovits i Božićna priča gdje djeluje kroz koreografski angažman, kao izvodjačica sudjelovala je u predstavama GritGames of ZenJukebox.  Organizatorica je festivala kreativnosti: kRIˈeɪshən project 14’15’17 u Rijeci.

Paunovski se u svom radu fokusira na istraživanje suvremenog plesa i ulično-klupskih stilova. Polje interesa su granice izmedju fizičkog i virtualnog, underground i komercijalnog te pod zadnje i na inkluziji u kulturnim i kreativnim industrijama.

Istaknuta slika: dio vizuala za poziv na plesnu audiciju za plesni projekt ARTissue : 4

#ARTissue : 4 #HKD na Sušaku #Kristina Paunovski #plesna audicija #poziv

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh