Rijeka postaje gaming prijestolnica: Prvi riječki gaming expo!

Ovog proljeća, Rijeka će biti prijestolnica gaming svijeta i novih tehnologija jer postaje domaćin prvog riječkog gaming expoa – Expo GameRi! Od 6. do 7. travnja prostor Exportdrva bit će izvor zabave, edukacije, inspiracije i poduzetništva, povezujući stoljeća riječke kulture, raznolikosti i inovacija s međunarodnom zajednicom i industrijom video igara.

Expo GameRi rezultat je udruženih snaga – marketinške agencije Rivira i Udruge “3. zmaj” iz Rijeke, s partnerima, producentskom i medijskom kućom GameHub iz Zagreba i najvećim regionalnim gaming portalom HCL.hr.

Video igre su pozitivan i zabavan medij budućnosti, što potvrđuje činjenica da je riječ o najvećoj globalnoj industriji čiji prihodi naveliko prelaze filmsku i glazbenu industriju zajedno, a njen neviđen rast se zadnjih godina osjeti i u Hrvatskoj. Upravo nas je to navelo na organizaciju dva dana potpunog gaming užitka u Rijeci i programa u koji smo uvrstili brojne atrakcije i iznenađenja kojima ćemo posjetitelje upoznati s najnovijim gaming i tehnološkim trendovima.

Marta Glažar, organizatorica manifestacije, predsjednica Udruge „3. zmaj”

Zahvaljujući digitalizaciji, tehnološkom napretku i globalnoj povezanosti, igrači diljem svijeta mogu uživati u raznovrsnim iskustvima. Esportovi postali su ozbiljan posao, privlačeći velike gledateljske brojke i sponzorstva. Mobilne igre postale su mainstream, dostupne svima na pametnim telefonima. Također, virtualna stvarnost (VR) i proširena stvarnost (AR) pridonose inovacijama ne samo u gaming svijetu, već su postali dio muzejskih ili turističkih iskustava.

Ova dinamična industrija ne samo da pruža zabavu, već i stvara radna mjesta budućnosti te razvija ekonomske ekosustave diljem svijeta. Gaming je dostupan svima i dio je svakodnevnice ljudi svih dobnih skupina.

Lovro Lajoš, partner organizacije, direktor GameHuba

Program za sve uzraste!

Expo GameRi donosi bogat dvodnevni program za sve dobne skupine ispunjen raznovrsnim sadržajima, a tu su najvažniji game developeri i brojni izlagači, na čijim će štandovima posjetitelji moći isprobati popularne, poznate, ali i najnovije igre, tehnologije i gadgete. Stručnjaci i imena iz domaće i globalne gaming industrije dijelit će svoja iskustva i razgovarati o aktualnim temama na panelima, a publika će imati prilike više čuti o novim projektima i razvoju gaming industrije u Hrvatskoj.

Pripremamo razne radionice, gaming turnire i natjecanja te nagradne igre, na koje su pozvani okušati se svi uzrasti. Svi će imati prilike osvojiti nagrade, uhvatiti neki giveaway ili tombolu, a posebno su pozvani svi zainteresirani pokazati svoje znanje u najvećem domaćem gaming pubkvizu.

Valentina Mišković Yoe, organizatorica manifestacije, direktorica agencije Rivira

Posebno je istaknula i bogati zabavni i popratni program cijele manifestacije kao što je tematsko gaming Cosplay natjecanje u kostimiranju, različite plesne točke, DJ-evi te jedna sasvim posebna poslastica – koncertni program glazbe iz popularnih videoigara i filmova.

Expo GameRi održava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke. Direkciju manifestacije čine riječka marketinška agencija Rivira i Udruga 3. zmaj te partneri GameHub i HCL portal. Uz njih su Smart RI inovacijski klaster za razvoj pametnih gradova, Sveučilište Algebra, riječka IT tvrtka Exevio, Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije Pismo, Riječka razvojna agencija Porin te Sinergana inkubator za kreativne tehnologije i IT industriju iz Rijeke.

Više informacija može se pronaći na sljedećoj poveznici.

Istaknuta slika: vizual za Expo GameRi

#Expo GameRi #Exportdrvo #gaming #Rivira #Udruga 3. Zmaj

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh