Saša Jantolek u Galeriji Trojica u Kastvu

Na izložbi će biti predstavljanje skulpture koje prikazuju osobe iz knjige „Jožetov Kastav“. Knjigu „Jožetov Kastav“ uredio je Damir Srok na temelju zapisnika Josipa Jurinčića ili Jože Milin, kako se i sam potpisivao

U Galeriji Trojica u Kastvu, 14. listopada u 12 sati otvorit će se izložba Saše Jantoleka „Grajani-Naš stari grad“.

Na izložbi će biti predstavljanje skulpture koje prikazuju osobe iz knjige „Jožetov Kastav“. Knjigu „Jožetov Kastav“ uredio je Damir Srok na temelju zapisnika Josipa Jurinčića ili Jože Milin, kako se i sam potpisivao. To su zabilješke o ljudima, događajima i političko-ekonomskoj situaciji u prvoj polovici 20. stoljeća. Za ovu izložbu izabrano je desetak obitelji koje će biti prikazane u skulpturama od drveta.

Saša Jantolek, rođen 24. siječnja 1968. godine u Rijeci. Umjetničko djelovanje Saše Jantoleka obuhvaća strip, crtež, slike, instalacije, objekte, ironične konceptualne ili „stvarne“ pusteve (pokladne lutke), poetske ilustracije, lutke, pri čemu je konstanta njegovog umjetničkog izražavanja integracija slikarskog i kiparskog, humorističnog, maštovitog i lucidnog, poetskog i grotesknog. Posuđujući fragmente različitih umjetničkih stilova, tehnika i postupaka – na tragu dječjeg izraza, mediteranske senzibilnosti, neo-ekspresionizma, ludizma, outsider arta, art bruta – kroz svoj je rad ostvario karakterističan stil i estetiku. Jantolekova imaginacija odnosi se na ilustraciju životnih sekvenci, intimnih životnih fragmenata njegovih epizodista, često bizarnih uvijek emotivno bliskih i shvatljivih. Član je HDLU Rijeka , HDLU Istre, ULUPUH-a i HZSU-a.

Izložba će biti otvorena do 20. listopada, a moguće ju je razgledati od 9 do 12 sati.

Izložba je financirana sredstvima Primorsko-goranske županije.

#„Jožetov Kastav“ #Damir Srok #Galerija Trojica #Saša Jantolek #skulptura

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh