Screenagers Vol. 2 i master class Barbare Matijević u HKD-u

Autorica, koreografkinja i plesačica Barbara Matijević u HKD-u gostuje s dva programa. 25. listopada u 20:00 sati na programu je interaktivna predstava za multigeneracijsku publiku (12+) Screenagers Vol. 2, a 26. listopada održat će besplatan master class Intermedijalnost u izvedbenim umjetnostima u trajanju od 10:00 do 12:00 sati.

Predstava Screenagers Vol. 2 zamišljena je kao refleksivni, DIY mjuzikl. Iz osobnog iskustva i u prvom licu, izvođačica predstavlja intimnu kolekciju pjesama o opskurnim emocijama koje osjeća, ali za koje ne uspijeva pronaći riječ u svakodnevnom životu. Njezina je misija kroz pjesme uhvatiti frustracije, boli, radosti i porive koji lutaju divljinom njezine psihološke unutrašnjosti.

Intermedijalnost u izvedbenim umjetnostima sažeti je dvosatni master class koji ima za cilj analizirati različite vrste interakcija između kazališta i drugih medija u umjetničkom radu Barbare Matijević i Giuseppea Chicoa.

Intermedijalnost je šezdesetih godina prošlog stoljeća uvedena u različita umjetnička područja kako bi označila umjetničke fenomene koji nastaju kada se pravila i zakonitosti, odnosno oblici predstavljanja i načini percepcije svojstveni jednom mediju, citiraju, promišljaju, komentiraju, transformiraju i primjenjuju u drugom mediju.

U kontekstu rada Matijević i Chicoa, koncept intermedijalnosti posebno se odnosi na međusoban utjecaj i interakciju medija kazališta i medija interneta, što rezultira redefinicijom i jednog i drugog, što pak dovodi do osvježenja percepcije.

Barbara Matijević diplomirala je jezike i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a paralelno se obrazovala u plesu i glumi u Hrvatskoj i SAD-u. Od 2003. razvija vlastite predstave u suradnji s raznim umjetnicima, dok je kao plesačica i glumica radila s nizom koreografa i kazališnih redatelja u Francuskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Belgiji.

Gostovanje se realizira uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Teatroskopa – regionalnog programa za izvedbene umjetnosti koji su pokrenuli Francusko Ministarstvo europskih i vanjskih poslova, Francusko Ministarstvo kulture i Francuski institut.

Naslovna fotografija: Barbara Matijević u predstavi Screenagers Vol. 2

Autor: HKD na Sušaku

#Barbara Matijević #HKD na Sušaku #master class #mjuzikl #Screenagers Vol. 2

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh