„Sportsko srce” Zvezdara teatra u HKD-u

U organizaciji Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta” Rijeka, u utorak, 30. siječnja u 20:00 sati, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku igrat će predstava „Sportsko srce” Zvezdara teatra iz Beograda.

„Sportsko srce” je tragikomedija o susretu pet različitih ljudi, jednog osramoćenog oca i njegove kćerke, autodestruktivnog kuma, razočarane advokatice i mladića sumnjivog podrijetla, a govori i o opraštanju i pomirenju.

U središtu događanja predstave „Sportsko srce” je nogometna utakmica finala svjetskog prvenstva u Rusiji, u kojoj igraju Francuska i Hrvatska, a petoro protagonista upoznaje se u pečenjari u Zemunu. Scenarist Đorđe Milosavljević naglašava kako je ideja za ovaj komad nastala upravo u trenutku kada se zaista odigravala finalna utakmica između ove dvije europske reprezentacije.

U predstavi glume Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović . Scenarij potpisuje Đorđe Milosavljević, a režiju Milan Karadžić.

Ova predstava poklon je Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta”svim ljubiteljima kazališta u Rijeci, a ulaz na predstavu je besplatan. Ulaznice se mogu preuzeti na sljedećim adresama: SKD Prosvjeta, Trg sv. Barbare 1 radnim danom od 9:00 do 12:00 sati, Vijeće srpske nacionalne manjine u Ciottinoj 19 radnim danom od 9:00 do 14:00 sati i u Klubu Prosvjeta na Demetrovoj 16B radnim danom od 17:00 do 20:00 sati. Ukoliko na dan predstave ostane ulaznica, moći će se preuzeti na blagajni HKD-a, koja se otvara sat vremena prije početka predstave.

Istaknuta slika: Jakov Simović

#Beograd #HKD na Sušaku #Sportsko srce #Srpsko kulturno društvo Prosvjeta #Zvezdar Teatar

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh