Svečana projekcija filma Samo kad se smijem u Art-kinu

Dugometražni igrani film Samo kad se smijem redateljice Vanje Juranić u Art-kino stiže u ponedjeljak, 4. prosinca u 20 sati, kada se održava svečana projekcija filma kojoj će, uz redateljicu, prisustvovati producentica Ana Grbac te glavni glumci Tihana Lazović i Slavko Sobin.

Novi film Vanje Juranić istražuje javljanje obiteljskog, rodno uvjetovanog nasilja te dinamike koje proizlaze iz njega, a inspiriran je slučajem Zadranke Ane Magaš koja je u samoobrani usmrtila svog nasilnog supruga.

Radnja filma prati Tinu (28), koja živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćeri, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

Glavne uloge u filmu nose Tihana Lazović i Slavko Sobin, a tu su i Jasna Đuričić, Elodie Paleka, Marina Redžepović, Nadine Mičić, Iva Jerković, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras, Aneta Grabovac, Stojan Matavulj, Ivan Čuić, Stipe Radoja i Filip Radoš.

Redateljica Vanja Juranić potpisuje i scenarij, uz Elmu Tataragić te montažu. Direktor fotografije je Danko Vučinović, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Lidija Sertić, a majstorica maske Jasmina Lilić. Za oblikovanje zvuka zadužen je bio Ivan Zelić, a originalnu glazbu za film skladala je Janja Lončar.

Film je realiziran u produkciji Maxima filma (Hrvatska) i Biberche productions (Srbija), a producenti su Damir Terešak i Nikolina Vučetić Zečević.

Emotivna priča o rodno uvjetovanom nasilju, inspirirana istinitim događajima iz hrvatskih crnih kronika, privukla je veliku pažnju publike na festivalima u Sarajevu i Puli, gdje je glavna glumica Tihana Lazović osvojila Zlatnu arenu za najbolju žensku ulogu, a film Nagradu Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača.

Ulaznice za projekciju su u prodaji, a dostupne su na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije u danu i putem stranice ulaznice.hr.

Istaknuta slika: plakat filma Samo kad se smijem

#Art-kino #Film #premijera #Samo kad se smijem #Vanja Juranić

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh