SVEČANO OTVORENJE 16. VRISKA – RIJEČKOG SAJMA KNJIGA I FESTIVALA AUTORA

U nedjelju, 10. rujna, u art-kvartu Benčić u Rijeci, održat će se program svečanog otvorenje 16. Vriska.

U sklopu otvorenja, u 18.30 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti održat će se otvorenje izložbe „Godardove kutije“,  a potom će se, u 19.30 sati, u dvorištu art-kvarta Benčić održati službeno otvorenje Vriska i dodjela ovogodišnje V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman.

Na otvorenju 16. Vriska prisutnima će se obratiti: Drago Glamuzina, glavni urednik u izdavačkoj kući V.B.Z., Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke i Irena Kregar Šegota, načelnica Sektora za razvoj kulture i umjetnosti Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Nakon dodjele V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman, program otvorenja nastavit će se koncertom Borisa Štoka.

Ovogodišnji Vrisak održava se do 17. rujna u art-kvartu Benčić i donosi više od pedeset programa  – promocija, predstavljanja, razgovora i tribina, uz popratni likovni, glazbeni i filmski program. U programu Vriska sudjeluje gotovo stotinu umjetnika.

Šesnaesti Vrisak organizira izdavačka kuća V.B.Z., a održava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, programa Kreativna Europa Europske unije, Tradukija i zaklade Pro Helvetia te u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti, Dječjom kućom, Gradskom knjižnicom Rijeka, Dnevnim boravkom i Hrvatskom gospodarskom komorom – Zajednicom nakladnika i knjižara.

#Art-kvart Benčič #Dječja kuća #Dnevni boravak #GKR #Grad Rijeka #Hrvatska gospodarska komora - Zjednica nakladnika i knjižara #Irena Kregar Šegota #Marko Filipović #Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske #MMSU #Pro Helvetia #Traduki #V.B.Z. #Vrisak

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh