Svjetlarna Lovran: imersivni vizualni spektakl svjetla

Festival svjetlosti u Lovranu, Svjetlarna Lovran, impersivni je vizualni spektakl svjetla koji će svoje četvrto izdanje doživjeti kroz dvije subote, 11. i 25. studenog, kada će mapiranjem Trga Sv. Jurja u Lovranu, okupljenima biti prikazane tri petnaestominutne projekcije s počettkom u 19:00, 20:00 i 21:00 sat.

Uz posebno izrađene audio-vizualne efekte i animacije, festival oživljava fasade zgrada i kuća na srednjevjekovnim lovranskim trgovima. Autorski tim umjetnika stvara program koji se, posebnom vrstom laserskih projektora projicira na fasade pitoresknih kuća starogradskih, uključujući i neka iznenađenja. Njegovo treće izdanje u prethodnoj godini izazvalo je veliko zanimanje ali i oduševljenje posjetitelja pa se ove godine projekt proteže na dva dana što omogućuje posjetiteljima da vikend provedu u ovom malom gradiću na Opatijskoj rivijeri uživajući u njegovim čarima i tijekom jeseni.

Svjetlaran Lovran je projekt koji je nastao u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci koji zajedničkim snagama organiziraju Općina Lovran, Turistička zajednica općine Lovran, uz podršku Liburnia Riviera Hotela d.d. i Turističke zajednice Kvarnera.

Za umjetnički dio ovogodišnje Svjetlarne Lovran zaslužni su lokalni umjetnici pa je tako vizualni dio djelo Damjana Šporčića (Oblik3) i Ivana Štefana (Woosh Studio), dok će za audio komponentu odnosno zvučni dizajn biti zadužen mladi producent Rok Baljak koji djeluje i pod imenom DJ Čemer.

Naslovna fotografija: s prošlogodišnjeg izdanja festivala Svjetlarna Lovran

Autor: TZ Lovran

#festival svjetla #Lovran #Svjetlarna Lovran #svjetlo #vizualni spektakl

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh