U Galeriji Principij otvorena izložba Dualizam grada

Danas u 19 sati u Galeriji Principij otvorena je izložba Dualizam grada autorica Biserke Dunić i Sandre Končarević, fotografkinja i članica Fotokluba Rijeka.

Nakon završene Prve riječke gimnazije u Rijeci, Biserka Dunić studirala je na Pravnom fakultetu u Rijeci, a istovremeno, posebno uz podršku dr. Radmile Matejčić, izvanredno prati obrazovanje na Akademiji likovne umjetnosti u Rijeci. Tijekom godina svoj je likovni izričaj pokazala na nizu izložbi slika i instalacija tako da je dosad sudjelovala na 30 izložbi – što skupnih, što samostalnih, a za svoj rad primila je brojne nagrade i priznanja.

Sandra Končarević prve fotografske poticaje dobiva kao srednjoškolka u Školi mira 2000. godine u Mrkoplju gdje pohađa fotografsku radionicu. To je vrijeme analogne fotografije i taj misterij nastajanje slike u polumraku laboratorija je oduševljava i potiče tako da se već 2001. godine učlanjuje u Fotoklub Rijeka i od tad traje njen suživot s fotografijom, s najvećim interesom za portretnu i urbanu fotografiju. Končarević radi kontinuirano i redovno izlaže, a za svoje fotografije primila je niz nagrada i pohvala – Treću nagradu na izložbi Županija u jednom danu za fotografiju Zvjezdani vrh, Pohvalu na Foto Ex temporeu, Prvu nagradu u kategoriji portret s fotografijom Opaki pogled na izložbi Karneval, Prvu nagradu u kategoriji More na Foto Ex temporeu, Treću nagradu za fotografiju Crkva BD Marija Karmelska na izložbi Drenova-pol ure nad Rekun, Pohvalu za fotografije snimljene na temu Rijeka i Riječani na Foto Ex temporeu.

Izložbu možete pogledati do 28. veljače, radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, dok je galerija otvorena i subotom, od 10 do 13 sati.

Sandra Končarević

Istaknuta fotografija: Biserka Dunić

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh