Vikend u Pučkom otvorenom učilištu u Poreču: Kino-projekcije i lutkarski mjuzikl

Pučko otvoreno učilište u Poreču poziva na kino-projekcije i lutkarski mjuzikl ovog vikenda

U petak, 19. travnja i subotu, 20. travnja, s početkom u 19 sati, bit će prikazana animirana avantura „Priča o Leptiru“, redateljice Sophie Roy.

Hrabar i simpatičan, ali nespretan leptir s jednim krilom po imenu Patrick skriva se u prikolici mliječne trave kako bi krenuo na putovanje života. Uz svog najboljeg prijatelja, zabavnu gusjenicu Martyja, i Jennifer, leptiricu koja se boji visina, Patrick postaje nevjerojatan heroj. Prije svega, mora se suočiti sa svojim strahovima, prihvatiti svoju jedinstvenost i pobijediti neprijatelje, boreći se protiv promjenjivih vremenskih prilika, ljudi i tri zle ptice željne osvete. Ovo je priča o avanturi, samospoznaji i herojstvu ispričana s puno humora. Njen glavni naglasak je na poruci da su naše razlike manje važne od emocija koje dijelimo, te da se upravo u nepovoljnim situacijama pokazuje naš pravi karakter.

Istih dana, ali s početkom u 21 sat, održat će se projekcija filma „Priscilla“, čiju režiju potpisuje Sofia Coppola, dok su u glavnim ulogama Caillee Spaeny, Jacob Elordi i Ari Cohen.

Tinejdžerica Priscilla Beaulieu na jednoj zabavi upoznaje Elvisa Presleyja, već tada najveću superzvijezdu rokenrola. U privatnim trenucima, Elvis neočekivano postaje zaljubljenik, saveznik u usamljenosti i ranjiv najbolji prijatelj. Kroz Priscilline oči, scenaristica i redateljica Sofia Coppola prikazuje do danas neviđenu stranu velikog američkog glazbenog mita – njihov turbulentan brak, od njemačke vojne baze do Gracelanda, Elvisovog imanja iz snova. Ovaj duboko dirljiv i zanosno detaljan portret donosi priču o ljubavi, fantaziji i slavi.

Za kraj vikenda, u nedjelju, 21. travnja, u 17 sati, bit će izveden dječji lutkarski mjuzikl „Pravi Prijatelj“, produkcije „Z“. Interaktivni mjuzikl donosi priču o vrijednostima prijateljstva i dobrih djela, uz 18 originalnih pjesama.

Dječak Marko želi imati za prijatelja neku poznatu osobu. Mudra vila odvodi ga u Bajkosvijet, a Darko mu pravi društvo. Na putu susreću Pinokija, Mačka u čizmama, Petra Pana i ostale likove iz bajki. Darko pomaže Marku, savjetuje ga, pazi na njega i štiti ga. Pri povratku iz Bajkosvijeta, Marko i Darko shvaćaju da su jedan drugome pravi prijatelji. Kroz niz zanimljivih situacija i pitkih pjesama, djeca prepoznaju vrijednosti pravog prijateljstva.

Ulaznice se mogu kupiti online ili na blagajni.

Istaknuta fotografija: kadar iz filma „Priscilla“, POUP

#Film #lutkarski mjuzikl #pučko otvoreno učilište Poreč

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh