„Sajam 3N: Napusti normalne naprave“ u Filodrammatici, Radio Roži, Dječjoj kući, Lansirnoj rampi Torpedo i Klubu Manual

Peti po redu „Sajam 3N – Napusti normalne naprave“ održat će se ovog petka i subote, 19. i 20. travnja

Manifestacija će obuhvatiti izlagački dio u Filodrammatici, glazbeni program u Klubu Manual te program radionica za djecu i odrasle na različitim lokacijama grada. Sajam će okupiti „uradi-sam“ entuzijaste iz Hrvatske i Slovenije koji prate i mijenjaju razvoj tehnologije. Koristeći elektroniku i prirodne resurse, recikliraju umjetne materijale kako bi stvorili neobične, duhovite, korisne i ekološki prihvatljive naprave i objekte.

Izlagački dio Sajma bit će održan u velikoj dvorani Filodrammatice u petak od 12 do 20 sati i u subotu od 11 do 16 sati. Sudjelovat će zagrebačka organizacija „Radiona“ te slovenski kolektivi „Cirkulacija2“ i „BridA“.

Za glazbeni program, DJ-i i autori okupljeni oko riječkog labela elektronske glazbe „Transponder“ pripremaju party u klubu Manual u petak, 19. travnja od 21 sat. Uz setove DJ Monotaska i DJ Arexxa, na zabavi će nastupiti Notein, Monotask, Arexx i Transponder live crew. Ulaz u klub Manual bit će slobodan punoljetnim članovima Udruge „4 KROZ 4“.

Sajam 3N, autorica fotografije Tanja Kanazir

Osnovana 2011., „Radiona.org“ je neprofitna organizacija koja se bavi DIY, DIWO i DITO kulturama te interdisciplinarnim neformalnim obrazovanjem. Na sajmu u Rijeci sudjeluju umjetnici Deborah Hustić, Paula Bučar, Tomislav Tukša, Vito Menjak, Damir Prizmić, Goran Mahovlić, Aleksandar Vojnić i Igor Brkić. Predstavit će interaktivni izložbeni program i održati radionice izrade elektroničkih objekata.

„Cirkulacija 2“, udruga umjetnika iz Ljubljane, postoji od 2007. godine. Na Sajmu će predstaviti svoje izume, a sudjelovat će intermedijski umjetnik i kompozitor zvuka Borut Savski, novomedijski umjetnik Boštjan Čadež i istraživač zvuka, video eksperimentalist i AV izvođač Marko Batista.

„BridA“, kolektiv diplomiranih umjetnika, osnovan 1996., sudjelovat će na Sajmu s multimedijalnom instalacijom „Nano Plotter“, prilagođenom za priču o nanočesticama.

Sajam organizira Udruga „Drugo more“ u okviru „Made In platforme za suvremeni obrt i dizajn“.

Više o radionicama i programu nalazi se na sljedećoj poveznici.

Istaknuti vizual: Sajam 3N

#Dječja kuća #Drugo More #Filodrammatica #klub Manual #Radio Roža #Sajam 3N #Torpedo

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh