Započinje PERISKOP – festival suvremenog plesa i cirkusa

Za točno tjedan dana, 4. rujna 2023. započinje izvedbeni program festivala suvremenog plesa i cirkusa – PERISKOP . U periodu od sedam dana, svi su zainteresirani ljubitelji suvremene koreografije, cirkuskih točaka i avangardnih scenskih izvedbi, dobrodošli prisustvovati. Na reperotaru vas očekuje osam izvedbi koje diskutiraju te ispituju široku plejadu tema s kojima se pojedinac susreće, koegzistira i proživljava u svakodnevnom životu: kako se pomiriti s gubitkom voljene osobe, s osjećajem ljudske smrtnosti i emocionalnog diskontinuiteta koji se javlja kao posljedica prolaznosti? Kako se suočiti s osjećajem praznine, odnosno manjkom bliskosti koja je nastupila zbog nedostatka ljudske interakcije tijekom covid pandemije? Koja je veza između preskakanja, kao elementarnog ljudskog čina pokreta i urbanizma te kako se mi, građani, pozicioniramo u gradskom rasteru geometričnih ulica? Između postavljenih pitanja javljaju se i ona koja su vezana uz fenomen spektakla u društvu, kao i uz preispitivanje današnjih heroja, njihovog statusa i normativa.

Uz navedene, još vas mnogo zanimljivih tema očekuje u prostorima HKD-a na Sušaku i Filodrammatice. Paralelno s izvedbenim dijelom programa, održava se i edukativni dio programa koji je popraćen radionicama različitih plesnih i cirkuskih disciplina. Radionice su inkluzivne – svi zainteresirani mogu sudjelovati, od profesionalnih plesača do apsolutnih početnika koji se tek spremaju za ulaz u svijet koreografije.

O organizatorima:

Udruga Prostor Plus osnovana je kako bi se susretale i educirale pojedinke i pojedinci u izvedbenim praksama, suvremenom plesu, fizičkom kazalištu i mimici. Neformalnim programom obrazovanja udruga je oplemenila i kultivirala nepostojanje sustavnog visokog obrazovanja u ovim izričajima u Hrvatskoj. Djelovanjem u području neformalnog obrazovanja, samoedukacije, nezavisne kulture i produkcije, udruga je obilježila kulturnu i društvenu scenu grada Rijeke, mapirajući je i van nacionalnih granica.

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici festivala.

#ArtKvart #Cirkus #kazalište #performans #Periskop #Ples #Rijeka #Suvremeni ples #udruga Prostor plus

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh