ZAVRŠENI DANI MO BRAJDA-DOLAC: BRAJDA MOŽE POBIJEDITI!

Kantridersi su stavili točku na „i“ Dana Mjesnog odbora Brajda-Dolac, što su od petka do nedjelje za cilj imali pokazati da ovaj dio grada ipak još uvijek nije zaboravljen i da je onima koji su svakodnevno vezani uz njega itekako stalo u kojem će se smjeru razvijati, na što će njihov kvart izgledati, što može ponuditi, u prvom redu njima samima, a onda i svim našim sugrađankama i sugrađanima.

Petak je bio uvodni dan u program obilježavanja Dana MO-a Brajda-Dolac, u subotu je program nastavljen na Tržnici Brajda, Mjesni odbor Brajda-Dolac, Urbani separe, Galerija O.K. i Boćarski klub Brajda, kao organizatori (zajedno s drugim udrugama i institucijama što su im se priključile u provedbi ovog programa), dokazali su da je ovaj biser potpuno nepravedno zapostavljen i zapušten, subota i nedjelja oživjele su i Park Eugena Čulinovića, glumačke radionice za djecu i boćarska nedjelja kao veliki finale otkrile su potencijal ove malene oaze zelenila u samom srcu Rijeke.

– Bilo je živo. Zadovoljni smo, upoznala sam mnogo novih ljudi s kojima sam se povezala, mislim da će stvari u Mjesnom odboru Brajda-Dolac od sada krenuti na bolje, ocjena je Laure Orlić, predsjednice Mjesnog odbora, koja je od petka do nedjelje aktivno sudjelovala u cjelokupnom programu, pratila što se događa na terenu i zajedno sa svim sudionicima osluškivala „glas naroda“.

A „glas naroda“ kaže sljedeće: Da, Brajda može vratiti stari sjaj, jer Brajda ima ono što se još uobičava nazvati i dušom. Osjetilo se to tijekom ovih triju dana, naročito u subotu i nedjelju, koja je započela rekreativnim boćarskim turnirom starih majstora, nastavila se povijesnim osnivanjem Ženskog boćarskog kluba Brajda, šetnjom od Licea do Parka pod vodstvom Saše Dmitrovića i u konačnici utakmicom velikih rivala, Brajde i Krka. Nije niti potrebno naglašavati da je iznimno dramatična utakmica odlučena za jednu boću u korist domaćina, Brajda je slavila 12:10.  

Ima i ponešto simbolike u toj dramatičnoj pobjedi, ma što tko mislio o vremenu u kojem živimo i odnosu snaga na terenu – Brajda može pobijediti!

–  Što nas je više, to nam je bolje. Bilo bi poželjno da se ubuduće još veći broj stanovnika ovoga kvarta uključi u naše akcije, ali ne pozivamo samo njih, pozivamo sve naše sugrađane da nam se priključe, jer samo zajedničkim snagama možemo pomaknuti stvari s mrtve točke, zaključila je Laura Orlić.

#Boćarski klub Brajda #Laura Orlić #MO Brajda Dolac

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh