23. LIBURNIJA JAZZ FESTIVAL

23. Liburnia Jazz Festival i ove godine najavljuje mnoštvo koncerata za ljubitelje jazza i dobre glazbe. Mjesto i vrijeme je vjernim hodočasnicima jazza odavno poznato – Opatija, prvi vikend u srpnju (07.-09. srpanj).

Festival će tradicionalno otvoriti Puhaći orkestar Lovran u petak, 07.07. u 19:00 h koji će u stilu dixieland parade radoznalce zatečene na Lungomaru dopratiti do Ljetne pozornice. Na Ljetnoj pozornici će u 21:30 h opatijska publika imati priliku uživati u koncertu japanskog trubača Takuye Kurode koji još nikada nije svirao u Hrvatskoj premda je već odavno stekao kultni status među zaljubljenicima u jazz glazbu. Večer će energičnom i modernom svirkom otvoriti mladi glazbenici  Dino Ivelja Quarteta.

Svaki Opatijac zna da subotnje jutro započinje na tržnici. No u subotu, 08.07. tamo će ih dočekati  probrane autorske skladbe i svjetske jazz uspješnice u izvedbi Robert Mikuljan Trija. Predvečernji koncert ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer rezerviran je za The Blues Brothers Project u izvedbi SuperCover Banda. Svima poznate blues i soul skladbe nepogrešivo oduševljavaju posjetitelje, a virtuozna svirka rasplesat će i najsramežljivije. U 21:30 Ljetnu pozornicu zauzima jedan od ponajboljih velikih svjetskih jazz orkestara JM Jazz Orchestra. Da bi glazbenici uopće mogli sudjelovati u radu orkestra, moraju proći oštru konkurenciju na audicijama. JM Jazz Orchestra 2023. čini 19 vrhunskih glazbenika iz 14 zemalja s 3 kontinenta. Surađivali su Brussels jazz orkestrom i Mariom Scnheider te nastupili na Unicredito festivalu u Milanu s Gonzalom Rubalcabom. Na 23. Liburnia Jazz Festivalu imat ćemo prilike čuti njihov najnoviji program Jazz Pops / Pop Swings.

U nedjelju, 09.07. Liburnia Jazz Festival ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer zatvara French Touch : Accordion Trio novi glazbeni projekt najnagrađivanijeg hrvatskog multiinstrumentalista Elvisa Stanića posvećen harmonici, tangu, francuskoj šansoni i valceru. Njihova glazba odvodi na šetnju pariškim ulicama, poziva na tango u Buenos Airesu, propitkuje južnoameričku senzualnost i neobuzdanu radost francuskog ´joie de vivre´.

Ulaznice za koncerte 23. Liburnia Jazz festivala koji se održavaju na Ljetnoj pozornici možete kupiti na prodajnim mjestima i on-line na www.mojkarte.hr te sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Ljetnu pozornicu.

Za sve ostale koncerte, ulaznice se ne naplaćuju.

Više na: www.liburniajazz.hr

#Elvis Stanić #French Touch: Accordion Trio #JM Jazz Orchestra #Liburnia Jazz Festival #Puhaći orkestar Lovran #Robert Mikuljan Trio #SuperCover Band #Takuya Kuroda #The Blues Brothers Project

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh