30 godina Udruge Žmergo: KORADO KORLEVIĆ, KLIMATSKE PROMJENE I RETROSPEKTIVA

Udruga Žmergo, povodom 30 godina djelovanja u zajednici, poziva sve znatiželjne i željne razgovora, na konferenciju pod nazivom ‘Klimatske promjene i budućnosti Primorsko-goranske županije’, a koja će se odvijati 7. svibnja s početkom u 18 sati, u centru Gervais u Opatiji. Konferenciju otvara jednosatno predavanje pedagoga, edukatora i voditelja zvjezdarnice Višnjan, Korada Korlevića. Predavanje će se održati u velikoj dvorani centra Gervais, s početkom u 18 sati, a nakon predavanja, oko 19 i 30 sati, kreće panel-diskusija koja će uključivati sudionike relevantne za regionalnu politiku u kontekstu zelene tranzicije i klimatskih promjena za područje Primorsko-goranske županije.

Na panelu, uz goste udruge Žmergo, Korada Korlevića, župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadinu, gradonačelnika Opatije Fernanda Kirigina, predsjednicu Gradskog vijeća Grada Rijeke Anu Trošelj i Zvonimiru Grdić Šverko s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, sudjeluje i publika koja je pozvana postavljati pitanja i postati sudionik razgovora o ovoj bitnoj temi. Diskusijom o klimatskim promjenama udruga Žmergo želi s gostima iz javnog i pretežno političkog miljea, koji i direktno odlučuju o ovim pitanjima, otvoriti dijalog u javnosti i s javnosti, dijalog između građana i donositelja odluka za spomenute teme i pitanja klimatskih promjena u Primorsko-goranskoj Županiji.

Oni koji odluče prisustvovati događanju moći će vidjeti i retrospektivnu izložbu fotografija i artefakata koji su obilježili dosadašnjih 30 godina rada Žmerga, a najavit će se i niz aktivnosti u slavljeničkoj godini, u koje se mogu uključiti svi građani i pridružiti se u oblikovanju održive i otporne zajednice. Na koji točno način, saznat će tko dođe, a ulaz na cijeli program je slobodan.

Istaknuti vizual: Udruga Žmergo

#Centar Gervais #klimatske promjene #Korado Korlević #Opatija #Udruga Žmergo

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh