34. Lubeničke večeri: Helena Lucić Šego i Tajana Vukelić Peić

Na trećem koncertu u sklopu ovogodišnjih Lubeničkih večeri nastupit će mezzosopranistica Helena Lucić Šego i harfistica Tajana Vukelić Peić. Koncert će se održati 28. srpnja u 21 sat, u Župnoj crkvi u Lubenicama.

Na programu su B. Andres, M. Marchesi, G. Caccini, J. S. Bach, A. Dvořák, F. Schubert, J. Thomas, G. Faure, R. Matz, a za kraj programa najavljena je poznata kršćanska himna “Milost” (J. Newton / W. Walker: Amazing Grace).

HELENA LUCIĆ ŠEGO, mezzosopran

Rođena u Frankfurtu na Majni, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je u klasi prof. Lidije Horvat-Dunjko. Još za vrijeme studija ostvaruje svoj operni debi u zagrebačkom i osječkom HNK. Od tada je ostvarila niz uloga u svim hrvatskim opernim kućama. Vrsna je interpretkinja barokne glazbe, surađivala je s velikim imenima kao što su Laurence Cummings, Richard Egarr, Martin Gester, Hervé Niquet, Paul Eswood (pod čijim vodstvom je kao solist sudjelovala u svjetskoj praizvedbi Cavallijeve opere “Pompeo magno”). Zapažene nastupe imala je na Muzičkom biennalu Zagreb, na otvorenju Splitskog ljeta gdje je pjevala ulogu Lobela u dramskom oratoriju „Prijenos Sv. Dujma“, te kao Rossinijeva Pepeljuga u češkom Brnu i Fidalma u Cimarosinom “Tajnom braku” u austrijskom Schärdingu. Kao solist surađivala je između ostalog sa zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Zagrebačkom filharmonijom, Riječkom filharmonijom, ansamblom za suvremenu glazbu Cantus i godinama nastupala s Hrvatskim baroknim ansamblom, kao i s dirigentima N. Barezom, L. Voltolinijem, I. Lipanovićem, U. Lajovicem, A. Allemandijem, J. Wildnerom i dr. Docent je na Odsjeku za pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

TAJANA VUKELIĆ PEIĆ, harfistica

Glazbeno obrazovanje započela je u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a diplomirala je 2004. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Diane Grubišić Ćiković. Usavršavala se na majstorskim seminarima harfe kod M. Graf, P. Tassini, I. I. Roncea i E. Stoop. Profesor je harfe na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Surađivala je sa svim vodećim orkestrima u Hrvatskoj, a kao solist nastupila je uz Zagrebački komorni orkestar u Hrvatskoj i u Sloveniji, te u Francuskoj uz orkestar Le Chevalier de St. George. Održala je brojne solističke i komorne recitale u Hrvatskoj i inozemstvu (Makedonija, Brazil, Francuska, Italija, Australija, Velika Britanija, Izrael, Meksiko, Nizozemska…). Snimala je za potrebe Hrvatskog radija i televizije. Redovita je članica ocjenjivačkih sudova na harfističkim natjecanjima (državnim i međunarodnim) te voditeljica harfističkih seminara u Hrvatskoj i inozemstvu. Umjetnička je ravnateljica i organizatorica Zagrebačkog harfističkog festivala.

#Helena Lucić Šego #Lubeničke večeri #Tajana Vukelić Peić

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh