9. Reli po galerijama: umjetnička avantura se nastavlja!

Bliži se još jedno izdanje uzbudljive umjetničke avanture u Zagrebu. U subotu 14. listopada 2023. godine od 17 do 22 sata održat će se deveti Reli po galerijama, ova jedinstvena šetnja kroz galerije ponovno će preplaviti grad umjetnošću i zabavom.

U subotu, 14. listopada, od 17 – 22 sata, u čak 11 zagrebačkih galerija, događa se deveti po redu, Reli po galerijama!

Reli po galerijama je prilika za istraživanje umjetničke scene Zagreba na potpuno nov način. Ovogodišnje izdanje kulturne manifestacije okuplja čak jedanaest renomiranih galerija; galeriju Kranjčar, galeriju Ulupuh, galeriju Šira, galeriju SC, galeriju Karas, Oris Kuću arhitekture, galeriju VN, galeriju Trotoar, galeriju Forum, Galeriju Matice hrvatske i LEXART Skladište, tvoreći jedinstvenu urbanu umjetničku mapu.

Svaki posjetitelj će započeti svoje umjetničko putovanje na prvoj lokaciji u Galeriji Šira, gdje će dobiti mapu i označiti svoj prvi korak. Nakon toga, krenut će na uzbudljivo putovanje kroz različite galerije, skupljajući u svakoj oznake na mapi sve do posljednje lokacije Galerije Kranjčar. Oni koji uspiju obići sve lokacije na zadnjoj će biti nagrađeni simboličnom diplomom za svoj poseban doprinos kulturi. Galerije će ponuditi posebne programe u produženom radnom vremenu, uključujući otvorenja novih izložbi i vodstva kroz trenutne izložbe, a posjetitelji će u jednoj večeri imati priliku vidjeti više izložbi nego bilo koji drugi dan u godini. Reli po galerijama je prilika za uranjanje u svijet umjetnosti, upoznavanje lokalnih i međunarodnih umjetnika te uživanje u interaktivnom i zabavnom umjetničkom iskustvu. Reli po galerijama nije samo događaj, to je avantura koja će posjetitelje inspirirati i ostaviti ih željnima novih umjetničkih iskustva i upravo zato već gotovo cijelo desetljeće privlači brojne posjetitelje u zagrebačke i pulske galerije. Više informacija o programu u galerijama nalazi se na www.relipogalerijama.com.

Manifestacija se održava u okviru art platforme za kulturu i umjetnost Artupunktura, projekt Turističke zajednice grada Zagreba, koji objedinjuje brojna umjetnička događanja i kulturne projekte tijekom jeseni u Zagrebu.

Reli po galerijama podržavaju Turistička zajednica grada Zagreba i Neon – platforma, portal za kulturu i društvo.

#9. Reli po galerijama #Kultura #Reli po galerijama #Umjetnost #Zagreb

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh