Rijeka Deluxe – HKD (Ivana Peranić i Žak Valenta)

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA (predstavlja) „Rijeka Deluxe“ – HKD Ivane Peranić i Žaka Valente

Izvedbeni triptih autora Ivane Peranić i Žaka Valente izvodi se na specifičnim lokacijama u Rijeci, a proizašao je iz istraživanja „Riječko kazalište – u potrazi za nužnom pozornicom“ koje je dvoje umjetnika zajednički razvijalo. Prvi dio triptiha „Oproštaj sa Žabicom“ premijerno je izveden na riječkom autobusnom kolodvoru 2022., a drugi dio „Tower“ na krovu Tower Centera Rijeka 2023. U 2024. riječka publika imat će priliku premijerno pogledati treći dio „HKD“ 27. i 28. rujna, kao i reprizne izvedbe drugog dijela ovoga triptiha („Tower Center Rijeka“ 19. i 20. rujna) u HKD-u na Sušaku.

U trogodišnjoj potrazi za izgubljenom pozornicom dvojac riječkih nezavisnih kazališnih umjetnika Peranić / Valenta završavaju triptih pod znakovitim nazivom „Rijeka Deluxe“ na njima značajnoj pozornici ili polaznoj točci njihovih izvedbenih karijera, scenu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

U svojevrsnom dijalogu s pozornicom i formi paralelnih autobiografskih sola, izvođači i autori, bez uobičajene kazališne zadrške, otvaraju dušu publici natopljenu osjećajima i sjećanjima vlastitog postojanja i dugogodišnjeg rada kao akteri riječke nezavisne scene na pozornici HKD-a koji variraju od ljubavi, uvažavanja, empatije do sjete, zabrinutosti i ljutnje, pitajući sebe, jedan drugoga, pozornicu, i nas: Gdje su skrivene njihove izvedbe? Pamti li ih pozornica i publika? Što će biti s nama i s pozornicom HKD-a u budućnosti? Ima li spasa od prekarijata i je li kolektivna memorija jedino mjesto čuvanja njihovih izvedbi?

Ulaznice iznose 10e. Više informacija nalazi se na sljedećoj poveznici.

Istaknuta fotografija: Rijeka Deluxe

#HKD #Ivana Peranić #Izvedbeni triptih #Rijeka Deluxe #Žak Valenta

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh