„UHVATI FILM“ FESTIVAL U RIJECI

Nakon Kotora i Novog Sada, pred nama je i riječki dio ovog originalnog i posebnog događanja, koje se realizira u suradnji četiri udruge iz četiri države

Uhvati film“ osnovali su tadašnji studenti s invaliditetom, stoga ne čudi da je lajtmotiv festivala vezan za takve teme. Inovativnim i kvalitetnim izborom filmova iz cijelog svijeta, fest već 22 godine oduševljava posjetitelje, ne samo najesen u navedenim „glavnim“ gradovima festivala (Novi Sad, Rijeka, Kotor, Banja Luka), već i na „Filmskom karavanu“ koji se odvija tijekom cijele godine. Karavan je prošao kroz šest država i nastupio nekoliko stotina puta; samo u Hrvatskoj je u dvadeset gradova prikazao više od 120 projekcija, na poziv škola, fakulteta i drugih institucija. Edukativan i zabavan, pomno odabran od stručnog žirija, izbor filmova iz cijelog svijeta ostavlja bez daha. Potvrda tomu je poziv i prijem festivala u članstvo Europske filmske akademije te pohvala u Hrvatskom saboru, pri raspravi na temu invaliditeta. Istina, zahtjevnije je snimiti film s osobama s invaliditetom ili od strane osoba s invaliditetom, što mnogi izbjegavaju, no sadržaj koji nam svake godine pruža „Uhvati film“ pokazuje da kreativnost i kvaliteta nemaju granica.

U srijedu, 30. listopada, i četvrtak, 31. listopada, u HKD-u na Sušaku se očekuje dvadesetak filmova iz osamnaest država koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Više informacija nalazi se na sljedećoj poveznici gdje je objavljen booklet s programom i opisima filmova za sve znatiželjne. Svi filmovi imaju opisne titlove na hrvatski. Ulaz je dobrovoljni prilog.

Istaknuti vizual: Udruga Spirit

#festival #Film #HKD na Sušaku #inkluzija #Uhvati film

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh