Galerija O.K. uručila donaciju Socijalnoj samoposluzi “Kruh sv. Elizabete”

Katarina Podobnik, voditeljica Galerije O.K. i glavna urednica portala ArtKvart.hr., jučer je Socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Elizabete“ na Brajdi predala donaciju hrane kupljenu novcem prikupljenim od donacija na božićnom sajmu u Galeriji O.K..

Želja i cilj prvog Humanitarnog božićnog sajma u Galeriji O.K. bili su isti, stvoriti mjesto u gradu u kojem će umjetnice i umjetnici moći izlagati svoje radove bez kotizacije, dobiti ponešto na vidljivosti, poneki rad i unovčiti ili dogovoriti neku buduću suradnju. Od prodaje radova dio se odvojio u humanitarne svrhe za kupnju namirnica potrebnih da Socijalna samoposluga „Kruh sv. Elizabete“ u ovo blagdansko vrijeme ne ostane bez potrepština namijenjenih onima kojima su najpotrebnije, našim sugrađanima koji teško spajaju kraj s krajem, ljudima s margine društva, obespravljenima, osiromašenima…

Socijalna samoposluga „Kruh sv. Elizabete“ u Rijeci postoji od 2011. godine i prva je takva u Hrvatskoj, ovi vrijedni ljudi svakodnevno brinu o našim najsiromašnijim sugrađanima pokušavajući na policama „socke“ osigurati sve ono što je neophodno za minimum onoga što se zove dostojanstven život. U ova blagdanska vremena police ove jedinstvene samoposluge pristojno su popunjene, ima dana u godini kada je i njima pomoć s namirnicama nužna.

I zato se svi imate pravo osjećati pozvanima da ponekad donirate poneku namirnicu Socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Elizabete“, jer siromaštvo možda nije izbor, ali pomaganje jest.

Naslovnu fotografiju Elide Verunica i Katarine Podobnik u Socijalnoj samposluzi Kruh sv. Elizabete snimio Kristian Sirotich

#donacija #Galerija O.K. #Katarina Podobnik #Kruh sv. Elizabete #socka

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh