IN MEMORIAM: DENIS LOVROVIĆ (1971. – 2024.)

Tek što je zakoračio u 54. godinu, u Zagrebu je u utorak iznenada stalo kucati srce Denisa Lovrovića, istaknutog riječkog i hrvatskog fotoreportera, koji je svojim nenadanim odlaskom ostavio golemu prazninu na hrvatskoj medijskoj i fotografskoj sceni.

Denis Lovrović rođen je 4. siječnja 1971. godine u Rijeci, gdje je 1989. godine završio Tehnički školski centar. Svoju prvu novinsku fotografiju objavio je 1987. godine, dakle još za srednjoškolskih dana, na stranicama omladinskog lista „Val“, jedno kratko vrijeme kao fotoreporter proveo je u riječkom dnevniku „RI Telefaks“, a svoju potpunu profesionalnu afirmaciju stekao radeći za Novi list, u kojega je došao 1991. godine. Posljednjih godina bio je fotoreporter Agence France Pressea (AFP), njegove fotografije iz Hrvatske i regije upravo zahvaljujući njima obišle su čitav svijet. Ništa manje od toga Denis i nije zaslužio.

Bio je jedan od najboljih fotoreportera koje je hrvatsko medijsko nebo ikada imalo prigode upoznati, bio je kroničar i iznimni poznavatelj riječke i hrvatske rock scene, bio je i vrsni sportski fotoreporter, neke od njegovih fotografija bez imalo se razmišljanja mogu svrstati u antologiju hrvatske fotografije. I to ne samo kada je riječ o medijima.

Denis Lovrović živio je s fotografijom i živio je fotografiju, to mu je naprosto bilo u krvi. Osjećao je fotoaparat, osjećao je trenutak. Bio je tamo gdje se svaki vrhunski fotoreporter najbolje osjeća, u pravo vrijeme na pravom mjestu. Bez imalo zadrške, uvijek beskrajno profesionalan, hrabar, odvažan, nesalomljiv.

I još nešto, Deno je bio i kolega, mnogima i prijatelj, zauvijek će ostati zapamćen i kao Čombe iz Bekijevih priča, da baš onaj Čombe. I neka je Bekim Sejranović  o njihovim dogodovštinama pisao jer i na taj je način našeg Denisa oteo zaboravu i prepustio vječnosti, u kojoj će odsada obojica slagati neke nove avanture.

Dragi moj Deno, siguran sam da si ovoga puta pogriješio vrijeme, ali vjerujem da si na pravom mjestu, u društvu svih onih koje si čuvao u svom velikom srcu.

Redakcija ArtKvarta obitelji i prijateljima izražava iskrenu sućut.

#ArtKvart #Denis Lovrović #Fotografija #fotoreporter #Kristian Sirotich #Novi list

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh