natjecaj

Javni poziv za sudjelovanje na rezidenciji u Prostoru

31.1.2024

Platforma „Culture Hub Croatia” poziva umjetnice/-ke da se prijave na rezidencijalni boravak u kreativnom hub-u Prostor u Splitu, a koji uključuje korištenje studija i rezidencije tijekom tri tjedna u travnju, u sklopu programske linije Geometrije (učenja).

Rezidencija je otvorena za vizualne, inter- i trans- disciplinarne umjetnike_ce iz Hrvatske ili s boravištem u Hrvatskoj, čije se prakse i/ili predloženi projekt referiraju na navedeni koncept, a odabranom umjetniku_ci bit će pokriveni troškovi puta, smještaj i honorar u iznosu od 600 eur.

Umjetnici_e mogu prijaviti projekt u bilo kojoj fazi istraživanja ili produkcije, a projekt ne treba biti dovršen za vrijeme trajanja rezidencije. Za vrijeme rezidencijalnog boravka, organizirat će se javna prezentacija projekta u formatu otvorenog studija i razgovora s umjetnikom_com.

Tema Geometrije (učenja) odnosi se na teorije stjecanja i produkcije znanja, koje često uključuju i odučavanje te ponovno učenje kao važne procese dekolonijalizacije. Geometrija se u matematici odnosi na granu koja u svojoj izvornoj problematici proučava položaj, oblik i svojstva geometrijskih tijela u prostoru te njihov međusobni odnos. Referirajući se indirektno na prostor, ovim pojmom želimo označiti oblike stjecanja i dijeljenja znanja i odnosa jedinki koji se u tom procesu nađu. Neka od pitanja koja želimo istražiti su: Na koje sve načine stječemo znanje i na koje ga načine proizvodimo? Tko sudjeluje u tom procesu, kako dijelimo znanje i što utječe na njega? Odmičući se od tradicionalnih didaktičkih metoda i terminologije, želimo istražiti načine učenja (i odučavanja) u umjetnosti i kroz umjetničke prakse, kako se ono manifestira i multiplicira.

Prijave se zaprimaju do 31. siječnja putem obrasca dostupnog na poveznici, a svi prijavljeni o odabiru će biti obaviješteni najkasnije do 10. veljače. Umjetnici_e iz Splita, kojima nije potrebno osigurati smještaj, također se mogu prijaviti.

Više informacija može se pronaći na sljedećoj poveznici.

#Culture Hub Croatia #Geometrija učenja #natječaj rezidencija #natječaji u kulturi #Umjetnost

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh