“Kako smo ušli u Europu: Slučaj SexA” u dvorani Filodrammatice

U sklopu programa “Filo playlista dokumentarista”, a u organizaciji Filmaktiva i Saveza udruga Molekula, u dvorani Filodrammatice, u četvrtak u 19:00 sati bit će prikazan film “Kako smo ušli u Europu: Slučaj SexA” redateljice Ines Pletikos.

Dvadeset godina prije pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, neposredno uoči rata na području Jugoslavije, u Amsterdam je stigla prva kolonija kulturnih emigranata iz Zagreba. Film “Kako smo ušli u Europu: Slučaj SexA” snimljen je 2012. u režiji Ines Pletikos i traje 70 minuta. Rekonstruira životne priče članova kultne dark noise grupe SexA, koja je u društvenim turbulencijama izazvanim padom Berlinskog zida i ratom u domovini izgubila okvir u kojem se formirala i osobno i umjetnički.

Film je na Festivalu dokumentarnog rock filma DORF, Vinkovci 2013. proglašen najboljim filmom u regionalnom programu; na Grossmannovu festivalu filma i vina,u Ljutomer 2013. proglašen je najboljim glazbenim dokumentarnim filmom. Osim toga, igrao je na brojnim festivalima uključujući Unerhört! Musikfilmfestival, Hamburg 2013., Festival mediteranskog filma Split 2014., ZagrebDox 2015. – Hrvatski glazbeni dokumentarci, Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs 2017. kao iFestival dokumentarnog rock filma DORF 2017.

Program “Filo playlista dokumentarista” osmišljen je radi promocije hrvatskog dokumentarnog filma i filmskih autora.

Ulaz na projekciju je besplatan!

Naslovna fotografija: Filmaktiv

#"Kako smo ušli u Europu: Slučaj SexA" #Film #Filmaktiv #Filodrammatica #Ines Pletikos

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh